1/13shutterstock.com
2/13Pripravte si papier na pečenie, staré látky, zúbkované nožnice, žehličku, vosk - plásty alebo vcelku, k tomu potrebujeme strúhadlo.Peter Mayer
3/13Zo starej látky vystrihneme zúbkovanými nožnicami ľubovoľne veľký štvorec.
Peter Mayer
4/13Ak máme vosk vcelku, tak na látku nastrúhame potrebné množstvo. „Presná mierka neexistuje, dôležité je, aby vosk látka vpila po celej ploche,“ vysvetľuje Romana.
Peter Mayer
5/13Vosk dávame len na polovicu látky, pretože ju preložíme.
Peter Mayer
6/13Následne prekryjeme látku papierom na pečenie a môžeme žehliť. „Žehličkou prechádzame po celej ploche, je dôležité vosk zažehliť všade,“ upozorňuje Romana.
Peter Mayer
7/13Ak niekde nebude dostatok vosku, čo poľahky spoznáme vďaka svetlým miestam, tak znova pridáme pár hobliniek. Ak ho bude nadbytok, tak ho žehličkou vytlačíme na papier na pečenie, odkiaľ ho po stuhnutí zoškrabeme nožom a môžeme opätovne použiť. Žiadne plytvanie.
Peter Mayer
8/13Hotovo. Výroba včelobalu zabrala skutočne len niekoľko minút. Čerstvý obal je teplý, ale po chvíľke stuhne. Zabalenú potravinu „uzavrieme“ teplom ruky.
Peter Mayer
9/13Alebo obaly poskladáme, previažeme mašličkou a na svete je vlastnoručne vyrobený praktický darček.
Peter Mayer
10/13V prípade, že máme plásty vosku, tak ich stačí narezať, naukladať na polovicu látky a ďalej je postup rovnaký.
Peter Mayer
11/13Peter Mayer
12/13Peter Mayer
13/13Peter Mayer