Nenávisť má negatívny vplyv na vaše zdravie.Shutterstock
StoryEditor

Ovláda vás nenávisť a negatívne emócie? Môže to mať dopad na vaše zdravie

21.10.2024, 14:00
Zdravie

Máte pocit, že nenávidíte celý svet, pomaly každý človek vám lezie na nervy a negatívne myšlienky vami doslova lomcujú? Dávajte si pozor, práve tieto myšlienky môžu byť zodpovedné za váš zdravotný stav. Čím väčší priechod dáte takýmto myšlienkam a emóciám, tým horšie sa budete cítiť.

Viete ako sa hovorí, že zlo plodí ďalšie zlo. Tak to platí aj pre negatívne myšlienky.

Láska ku všetkým?

Je úplne prirodzené, že vám nemusí byť každý sympatický. Ani nemusíte mať každého v láske. A dokonca vás pokojne môže niekto aj poriadne iritovať. Negatívne emócie, ktoré v sebe budete živiť však neublížia nikomu, len a len vám. Ak budete doma nadávať na kolegu, jeho sa to nijako nedotkne. Rovnako ako keď budete v myšlienkach blúdiť ku všetkým, ktorí vás iritujú a ktorých nemáte radi.

Všetko so všetkým súvisí

Akonáhle máte negatívne myšlienky, automaticky sa vám zvyšuje aj miera stresu. A práve ten je zodpovedný za rôzne zdravotné ťažkosti, ktorým môžete čeliť. A to len preto, že v sebe živíte negativitu a nenávisť. Za stres je zodpovedný hormón kortizol. Ak ste v permanentnom strese, zvyšuje sa jeho produkcia a to opäť nadväzuje na ďalšie problémy. Ničím ojedinelým nie je nespavosť, zhoršené trávenie, ale aj oslabenie imunitného systému. Vaše telo oveľa rýchlejšie podlieha rôznym infekciám a zápalovým procesom v tele.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. október 2024 14:02