Proti baktériám použite tie najúčinnejšie zbrane.dreamstime
StoryEditor

Proti parazitom, všiam aj obyčajnej chorobe zaberú len tie najsilnejšie zbrane! Niečo musí putovať rovno do koša

05.03.2024, 14:00
Zdravie

Ste v neustálom kolotoči chorôb a nerozumiete, prečo sa vám ochorenie stále vracia? Možno za to môžu produkty či pomôcky, ktoré už mali byť dávno v koši. Okrem dôkladnej dezinfekcie urobte generálku aj v kúpeľni. Proti parazitom či všiam pomôže len dôkladné upratovanie.

Proti baktériám a vírusom sú niekedy bežné postupy krátke. Aby ste sa ich raz a navždy zbavili, nasaďte tie najúčinnejšie zbrane. A buďte nekompromisní.

Pomôcky

Po akejkoľvek chorobe, či už ide o bežnú nádchu, alebo chrípku, by ste mali byť nekompromisní najmä pri vyhadzovaní všetkých pomôcok, ktoré používate na čistenie zubov či ústnej dutiny. Zubná kefka by mala letieť do koša ako prvá. Hneď po nej sa zbavte aj medzizubných kefiek, či iných pomôcok na čistenie medzizubných priestorov. Ak používate škrabku na jazyk a je vám ľúto ju vyhodiť napríklad aj preto, že ju máte len veľmi krátko, určite jej doprajte aspoň kúpeľ v horúcej vode.

image

Škrabku na jazyk radšej vyhoďte, alebo ju aspoň vyvarte v horúcej vode.

dreamstime
image

Zubná kefka by po chorobe mala putovať rovno do koša.

dreamstime

Parazity

V prípade, že ste zistili, že niektorý z členov rodiny má parazity, mali by prejsť liečbou všetci, ktorí žijú v spoločnej domácnosti. Akonáhle samotnú liečbu zahájite, operte všetky posteľné obliečky, plachty, ochranné návleky na matrac, ale aj uteráky či osušky. V tomto prípade okrem pracích prostriedkov pokojne použite aj tie dezinfekčné a nezabudnite, že prať by ste ich mali na najvyššej možnej teplote. Ak žehličku používate sporadicky, tentokrát ňou po vyschnutí prežehlite aj spomínané uteráky a posteľnú bielizeň.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 15:31