Zelerová šťava pomôže vášmu tráveniu.dreamstime
StoryEditor

Zelerová šťava: Ide len o marketing, alebo skutočne funguje?

22.02.2024, 08:00
Zdravie

Nie, nezdá sa vám to. Benefity zelerovej šťavy sa opäť skloňujú na každom rohu. Hovoria o nej ako o zázračnom nápoji, ktorý vás zbaví rôznych zdravotných ťažkostí. Konzumovať by ste ju mali najmä preventívne, no pomôže vám aj v prípade, že zaúradujú zdravotné komplikácie.

Zelerovú šťavu by ste mali piť dlhodobo a ideálne na lačno. Pozitívne účinky potom na seba nenechajú dlho čakať.

Detox

Filtrovať škodlivé látky vo vašom tele je úlohou pečene. No prečo jej trošku nepomôcť? Práve zelerová šťava je bohatá na antioxidanty, vďaka ktorým to tomuto orgánu o niečo zjednodušíte a zároveň podporíte vylučovanie toxínov. Zelerová šťava vás zbaví prebytočnej vody v tele, vďaka diuretickým účinkom.

Na trávenie

Zelerovú šťavu ocení aj vaše trávenie. Pomôže pri problémoch s nafukovaním, ale tiež v prípade, že trpíte zápchou. Podporuje metabolizmus a tiež peristaltiku čriev. Navyše je bohatá na vlákninu a ak vašu stravu doplníte aj o celé zelerové stopky, bude to plus navyše. Zelerová šťava bráni ukladaniu tuku v pečeni a dokonca podporuje aj jeho vyplavovanie. To už je celkom dosť dôvodov na to, aby ste jej možno dali šancu a obetovali ráno pár minút na jej odšťavenie.

Naštartuje imunitu

Množstvo vitamínov, minerálov a látok, ktoré zelené stopky obsahujú chráni telo pred voľnými radikálmi, infekciami a tiež zápalmi. Navyše podporujú imunitný systém, takže vaše telo chráni pred vírusmi a baktériami. Chráni a pozitívne vplýva aj na vašu pleť, ktorá bude vyzerať sviežo, bojuje proti vonkajším zápalom v podobe akné a tiež proti prvým vráskam. Zelerová šťava redukuje vznik pigmentových škvŕn a  tiež zlepšuje vzhľad jaziev.

Ako ju piť?

Zelerovú šťavu by ste pre maximalizovanie účinkov mali piť nezriedenú a nekombinovať ju s inými druhmi ovocia, alebo zeleniny. Ideálne na lačno a odšťavte si vždy čerstvú šťavu, aby nestrácala na kvalite.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. máj 2024 00:59