Med je silný antioxidant.dreamstime
StoryEditor

Lyžička medu denne: Ochrana pred vírusmi je len jeden z mnohých benefitov

19.12.2023, 14:00
Zdravie

O tom, že med je superpotravina niet pochýb. Je však veľká škoda, že po ňom siahate až v momente, keď vás položí do postele nejaká choroba, prípadne keď si chcete čokoľvek osladiť zdravším variantom, než je cukor. Med by ste mali konzumovať denne. To, že vás ochráni pred vírusmi je len jeden z mnohých benefitov, ktoré ponúka.

Med je silný antioxidant a navyše má aj antibakteriálne účinky. Doprajte si aspoň lyžičku denne. A dajte si ho aj na pleť.

Krásna vďaka medu

Med je bohatý na množstvo cenných látok, vitamínov a minerálov. Okrem toho má silné antioxidačné a antibakteriálne účinky, čo ocení aj vaša denne namáhaná pleť. Pripravte si z neho masku na tvár či vlasy, alebo si ním natrite popraskané pery. Efekt budete vidieť okamžite. A to v podobe žiarivej pleti či zdravých vlasov.

Zdravá vďaka medu

Med si hravo poradí s rôznymi vírusmi a baktériami. No naordinovať by ste si ho nemali len počas obdobia, kedy vás už skolila choroba, ale aj ako prevenciu. Pomôže pri budovaní imunity a posilní celkovú obranyschopnosť organizmu. Mnohí z vás robia rovnakú chybu a to, že med pridávajú do horúceho čaju. Práve vtedy však prichádza o cenné látky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 19:16