Vyhnite sa chorobám vďaka prevencii.dreamstime
StoryEditor

Vyhnite sa chorobám vďaka prevencii. Vitamíny vám stačiť nebudú

19.11.2023, 14:00
Zdravie

Ak patríte k tým šťastlivcom, ktorí ešte túto jeseň neochoreli, tak vám gratulujeme. Pokiaľ vás však už choroba položila do postele, potom by ste mali začať praktizovať preventívne opatrenia. Prevencia je totiž základ. A nespadá tam len pravidelné užívanie vitamínov.

Pohyb na čerstvom vzduchu

Šport by ste nemali vynechať ani počas chladnejších dní. Aj rýchla prechádzka na čerstvom vzduchu sa počíta a vy vďaka nej budete oveľa odolnejší. Beh, alebo iné kardio cvičenie by malo byť u vás pravidlom číslo jedna. Hýbte sa pokiaľ možno čo najčastejšie. Okrem cielených tréningov chodievajte čo najviac peši, vymeňte schody za výťah. Toto všetko prispieva k vášmu fyzickému aj psychickému zdraviu.

Stres

Vyhnúť sa stresu nie je vždy reálne. Rozumieme. No snažte sa nezaťažovať sa všetkým, nad čím mnohokrát ani nemáte moc. Stres oslabuje vašu imunitu a prispieva k tomu, že váš organizmus bude oslabený a nebude odolný voči všetkým nástrahám, ktoré na vás číhajú z každej strany. Naučte sa meditovať, odpočívať, relaxovať. Prevezmite kontrolu nad svojimi myšlienkami a neberte všetko tak príliš vážne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. máj 2024 23:05