Komplexnou starostlivosťou dosiahnete krásnu pokožku.dreamstime
StoryEditor

Túžite po krásnej pokožke? Zbavte ju toxínov, toto vám s tým pomôže

04.03.2023, 10:00
Zdravie

O pár dní už zavíta tak dlho očakávaná jar a spolu s jej príchodom budete pomaly zhadzovať vrstvy oblečenia. Je teda na čase postarať sa aj o pokožku tela, ktorá dostávala v zime zabrať, no pod hrubými svetrami to nebolo až tak vidno. Zbavte ju odumretej kože aj toxínov.

Vytaste tie najsilnejšie zbrane a venujte svojej pokožke pozornosť. Na oplátku bude hydratovaná, zdravá a vypnutá. Detox jej len prospeje.

Pripravte sa

Najskôr by ste mali svoju pokožku zbaviť nie len nečistôt, ale aj odumretej kože. Doprajte si intenzívny peeling. Pokojne si ho urobte aj doma a to len z dvoch ingrediencií. Postačí vám cukor, alebo kávové mleté zrniečka a kokosový, olivový, alebo iný olej. Krúživými pohybmi masírujte pokožku a následne ju opláchnite teplou vodou.

Detox

Toxíny z tela je nutné vyplaviť, no mali by ste jej s tým pomôcť. Máte hneď niekoľko možností. Fungujú každá zvlášť, ale ak ich skombinujete, budete mať sto percentný úspech. V prvom rade by ste mali dodržiavať pitný režim. Denne pite 2,5 až 3 litre tekutín, to zvládnete! A následne by ste sa mali poriadne zapotiť. Prvý spôsob je si zašportovať. Zvoľte kardio cvičenie, alebo beh v svižnejšom tempe. Tretí spôsob je vyplavenie toxínov saunovaním. Sauna na vaše telo pôsobí blahodarne a ak si ju doprajete aspoň raz týždenne, pocítite to doslova na vlastnej koži.

image

Sauna vášmu telu aj pokožke len prospeje.

pexels

Strava

Aby ste si zbytočne telo nezanášali ďalšími toxínmi, mali by ste prihliadať aj na zloženie vašej stravy. Jedzte dostatok ovocia, zeleniny, strukovín a bielkovín. Vyhnite sa alkoholu a naopak obohaťte pitný režim o bylinkové čaje. Skvelou voľbou je napríklad žihľavový čaj. Určite si vyberte radšej sypaný ako ten v nálevových vreckách, no o pár týždňov už mladú žihľavu nájdete aj v prírode, neváhajte si ju nazbierať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 07:23