Aj s bolesťami počas vašich dní vám môže pomôcť zmena jedálnička.dreamstime
StoryEditor

Trápia vás časté problémy v intímnych partiách? Skúste svoj jedálniček obohatiť o tieto potraviny

23.01.2023, 10:00
Zdravie

Veľmi dobre viete, že nielen kozmetické produkty či doplnky výživy vplývajú na kvalitu vašich vlasov, nechtov či pokožky ako takej. A rovnako to platí aj pre orgány. Do pozornosti dávame v tomto prípade najmä ženské intímne partie. Práve tie sú totiž veľmi citlivé na nedostatok tekutín, na jedlo ktoré konzumujete, ale častokrát aj na prací prášok v ktorom periete spodné prádlo

Ak patríte k ženám, ktorým sa rôzne infekcie v tejto oblasti nevyhýbajú, práve naopak, pomerne často im musíte čeliť, je na čase prehodnotiť svoj jedálniček a doplniť ho o potraviny, ktoré podporia zdravie týchto partií.

PH pod drobnohľadom

Za problémami často stoja nesprávne hodnoty pH v pošve. Optimálne by sa malo pohybovať v rozmedzí 3,8 až 4,5 a túto hladinu ovplyvňuje mnoho faktorov. Spomedzi všetkých môžeme spomenúť stres, nedostatok spánku či pohybu a tiež to, čo konzumujete. A práve na stravu si v tomto prípade trošku posvietime. Ak si ju totiž nastavíte správne, pomôže vám napríklad aj pri zmiernení menštruačných problémov, bolestí a tiež pri PMS.

Pitný režim

Dodržiavanie pitného režimu je veľmi dôležité z viacerých dôvodov. No napadlo by vám, že nedostatok vody môže stáť aj za vašimi problémami s vaginálnou suchosťou? Presne tak, ak dlhodobo podceňujete prijímanie tekutín, dôsledkom môže byť aj nepríjemné svrbenie a s ním spojené ďalšie komplikácie. Navyše, dostatok vody udržiava v kondícii aj váš močový mechúr a močové cesty. Neustálym vyplachovaním sa v nich nemnožia baktérie a tým pádom predchádzate zápalom.

Zázvor

Zázvor má pre vaše zdravie množstvo benefitov o ktorých sme už písali. V tomto prípade vám však pomôžu najmä jeho protizápalové účinky. Môžete ho konzumovať preventívne, ale aj v prípade, že už pociťujete prvé príznaky problémov. Zázvor navyše zmierňuje menštruačné kŕče, takže počas svojich dní nezabudnite popíjať čaj z tejto koreniny.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:04