Bolesti hlavy dokážu znepríjemniť celé dni.
StoryEditor

Výskum hovorí, praktizujte týchto 5 vecí každý deň. Zmierňujú bolesti od hlavy až po päty

17.01.2023, 10:31
Zdravie

Bolesť hlavy, stuhnuté kĺby a bolesti chrbta sťažujú vykonávanie každodenných úloh. Je to ešte horšie, keď cítite viacero oblastí svojho tela. Dobrou správou je, že tieto nepríjemné bolesti od hlavy po päty možno zmierniť prírodnou cestou. Tieto tipy sa dajú ľahko začleniť do vašej každodennej rutiny. Tu je päť trikov na zmiernenie bolesti, ktoré sa oplatí vyskúšať, aby ste odstránili bolesť a cítili sa čo najlepšie.

Ak chcete zastaviť bolesť hlavy, skúste masáž čeľuste

Keď je toho každý deň toho na vás veľa, to posledné, čo by ste chceli, je bolesť hlavy, ktorá vás spomaľuje. Našťastie štúdia z roku 2020 zistila, že masáž napnutých svalov čeľuste pomohla účastníkom zmierniť bolesti hlavy. Dôvod? Keď sú svaly čeľuste uvoľnené, je menej pravdepodobné, že budú zvierať a dráždiť jemné nervy, ktoré prenášajú signály bolesti.

Postup: Pevným tlakom a krúživými pohybmi masírujte pozdĺž lícnych kostí a čeľuste, začnite pri uchu a postupujte smerom k stredovej línii tváre.

Ak chcete zahnať bolesti chrbta, urobte niekoľko „rýchlych pohybov“

Sviatočné obdobie znamenalo viac upratovania, varenia, nakupovania a spoločenských stretnutí. Pre dvoch z troch z nás aj nepríjemnejšie bolesti chrbta. Našťastie štúdia publikovaná v časopise Healthcare zistila, že cvičenia zamerané na svalovú silu, flexibilitu alebo aeróbnu kondíciu môžu pomôcť uvoľniť stuhnuté svaly a zlepšiť hojivý prietok krvi. Vďaka tomu sa budete počas dňa cítiť pružnejšie a menej bolestivo.

Postup: Najprv natiahnite ruky vysoko k oblohe, potom si položte ruky na pás a otáčajte bokmi vo veľkých, pomalých kruhoch.

Na upokojenie žalúdka vyskúšajte tento gaučový trik

Milujeme zimné pohodlné jedlá, ale mnohí z nás sú náchylní na nadúvanie a poruchytráveniaI, keď jeme výdatné jedlá. Riešenie: Natiahnite sa na ľavú stranu s hlavou na lakťovej opierke pohovky alebo s vankúšom zastrčeným pod hlavou a pleci. Výskum publikovaný v American Journal of Gastroenterology zistil, že menej opakovaní kyslého refluxu sa vyskytlo, keď účastníci odpočívali mierne zdvihnutí a na ľavom boku po jedle s vysokým obsahom tuku.

Na skrotenie bolesti kĺbov vyskúšajte kobercový pochod

Ak chcete upokojiť boľavé kĺby, prejdite sa po obývačke na 10 minút alebo navštívte každú miestnosť a zalejte svoje izbové rastliny. Štúdia Northwestern University zistila, že aspoň 45 minút cvičenia každý deň pomohlo účastníkom so symptómami kĺbov dolných končatín zlepšiť alebo udržať ich fyzickú funkciu. Inými slovami, robenie malých množstiev cvičenia každý deň prispieva k tomu, že bolesti sú na uzde!

Ak chcete bojovať proti bolesti nôh, doprajte si horúce a studené kúpele

Štúdia z roku 2018 zistila, že kontrastné namáčanie – alebo striedanie horúcich a studených kúpeľov nôh – by mohlo mať terapeutické výhody pri bolestiach nôh. Navyše, skorší výskum zistil, že striedanie horúcich a studených kúpeľov nôh znižuje opuchy vyvrtnutých členkov rýchlejšie ako samotná tepelná terapia.

Prečo môže použitie vysokých a nízkych teplôt pôsobiť pozitívne na bolestivé nohy? Vedci sa domnievajú, že rýchle zmeny teploty spôsobujú zúženie a následné uvoľnenie krvných ciev, čo vytvára pumpovanie, ktoré vyplavuje zachytené tekutiny a zápaly.

Postup: Ponorte nohy na jednu minútu do studenej vody, potom na minútu do veľmi teplej vody; opakujte trikrát.

image

Striedanie studenej a teplej vody na nohy pomáha cievam.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 16:17