Medu sa vôbec nemusíte brániť, práve naopak, doprajte si ho denne.pexels
StoryEditor

Medom k zdravému telu a krásnej pleti. Toto sú dôvody, prečo by ste mali jesť lyžičku medu každý deň

10.12.2022, 10:00
Zdravie

Med sa neodmysliteľne spája so zimou. Vôňa medovníčkov či horúceho čaju s medom k zime jednoducho patrí. A pokojne si ho doprajte, koľko chcete. Nielenže nepriberiete, ale dokonca prospieva vašej figúre a zároveň má aj mnohé ďalšie pozitívne účinky na vašu pleť, telo aj myseľ.

Regulácia cholesterolu

Kardiovaskulárne ochorenia sú považované za ďalšie z civilizačných chorôb. Spôsobuje ich okrem iného aj zvýšený cholesterol. Hádajte, čo dokáže regulovať hladinu cholesterolu v krvi? Áno, aj v tomto prípade vám pomôže tento skvelý zázrak prírody. To však ani zďaleka nie je všetko. Niektoré štúdie dokonca zaznamenali pozitívne účinky medu na znižovanie stresu, zmierňovanie alergických reakcií a tiež ako prostriedok na zlepšovanie pamäte. Dokonca si medom môžete naštartovať zlé trávenie. 

image

Med je prospešný aj pre vašu pleť.

pexels

Krásna vďaka medu

Ak skombinujete vnútorné užívanie medu s tým vonkajším, úspech máte zaručený. Medom si totiž môžete zlepšiť kvalitu svojej pokožky aj vlasov. Masku na tvár si pripravíte zmiešaním vody a medu na konzistenciu krému. Po pár minútach pôsobenia a dôkladnom opláchnutí bude pleť jasná, vypnutá a hydratovaná. Zároveň vás pravidelné používanie masky zbaví akné, keďže v tomto prípade med pôsobí antibakteriálne. Ak máte po holení podráždenú pokožku, opäť môžete použiť med, ktorý ju upokojí. Med zmiešaný s vaječným žĺtkom zase pomôže vlasom dostať sa do kondície, ktorú potrebujú. Rozštiepené končeky ako aj mdlá farba vlasov budú minulosťou. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. máj 2024 05:33