Medu sa vôbec nemusíte brániť, práve naopak, doprajte si ho denne.pexels
StoryEditor

Medom k zdravému telu a krásnej pleti. Toto sú dôvody, prečo by ste mali jesť lyžičku medu každý deň

10.12.2022, 10:00
Zdravie

Med sa neodmysliteľne spája so zimou. Vôňa medovníčkov či horúceho čaju s medom k zime jednoducho patrí. A pokojne si ho doprajte, koľko chcete. Nielenže nepriberiete, ale dokonca prospieva vašej figúre a zároveň má aj mnohé ďalšie pozitívne účinky na vašu pleť, telo aj myseľ.

Med má fantastické detoxikačné účinky. Už lyžička tohto sladidla denne, dokáže znížiť cholesterol či skvalitniť spánok. Má však aj ďalšie benefity, ktoré stoja za spomenutie. 

Detoxikácia

Niekoľko vedecký štúdii preukázalo, že med je silný antioxidant. Ak ho teda budete jedávať pravidelne, vaše telo sa raz dva zbaví škodlivých látok a toxínov. Zároveň sa jeho konzumáciou zabezpečí, že sa do tela budú naopak dobre vstrebávať ostatné vitamíny a živiny, ktoré budete prijímať. Vďaka týmto účinkom sladkého medu posilnítecelkovú obranyschopnosť organizmu, ale aj imunitu. A to sa hodí celoročne, čo poviete? 

Nepribrať a schudnúť

Ak sa snažíte o redukciu či udržanie si hmotnosti, potom zrejme zo svojho jedálnička pravidelne vynechávate čokoľvek sladké. Medu by ste však v tomto prípade mali dať zelenú. Nielenže vám vďaka medu bude dopriaty výrazne lepší spánok, ale med reguluje a podporuje spaľovanie tukov. Pokiaľ teda vylúčite zo svojej stravy rafinovaný cukor či iné sladidlá a nahradíte ich medom, nielenže to vašej postave neublíži, ale dokonca sa môžete po čase tešiť aj z prvých úbytkov na váhe. 

Energy drink

Poznáte ten útlm, ktorý sa sem tam dostaví? Skúste si namiesto rýchlych sacharidov, kávy či energetického nápoja pripraviť svoju vlastnú vitamínovú, antioxidačnú a zároveň energetickú vzpruhu. Stačí, ak si lyžičku medu zmiešate v pohári vlažnej vody. Dostanete tak do tela množstvo prospešných látok a navyše aj potrebnú energiu na ďalšie fungovanie či už v práci, alebo doma. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 12:57