Sny sa nesnívajú náhodne.
StoryEditor

Čo znamenajú sny? Tieto kroky vám môžu pomôcť interpretovať ten váš

05.12.2022, 14:29
Zdravie

Váš mozog vám neustále posiela správy prostredníctvom snov. Keď ich budete vedieť rozlúštiť, dozviete sa o sebe veľa.

Ale zo snov sa môžete jednoducho dozvedieť veľa o sebe, pretože sú založené na vašich spomienkach a emóciách. „Ak sa zamyslíte, prečo by si to môj mozog vybral?," môže to viesť k pochopeniu toho, čo máte na mysli, vecí, nad ktorými ste nepremýšľali alebo ktorým ste nevenovali dostatočnú pozornosť,“ hovorí Zadra.

 

Ak patríte k ľuďom, ktorí len zriedka snívajú, netrápte sa. Každý sníva (vrátane vás!), ale možno si to nepamätáte, ak sa nezobudíte počas REM spánku. Vaša krátkodobá pamäť je v tomto štádiu aktívna, zatiaľ čo mechanizmy, ktoré premieňajú krátkodobú pamäť na dlhodobú, nie sú. Ak sa nezobudíte, túto spomienku stratíte. Ale je tu trik: Povedzte si, že si zapamätáte svoje sny skôr, ako sa dostanete do postele. Toto je legitímna technika nazývaná autosugescia a podľa odborníkov funguje. 

Návod, ako zistiť, čo znamená sen.

Venujte pozornosť pocitom, ktoré máte vo svojom sne, najmä tým silným. Pozrite sa, kedy, prečo a ako tieto intenzívne emócie prežívate. A hneď ráno si ich všetky zapíšte. Premýšľajte o tom, čo sa deje vo vašom bdelom živote, čo inšpiruje pocity podobné tým, ktoré máte vo svojom sne. Možno, že úzkosť, ktorú zažívate vo sne o nepripravenosti na skúšku, odráža váš nepokoj z novej práce.

Pozrite sa na komplexne

Z jediného sna sa dá naučiť veľa užitočných vecí. Pozorovanie série snov na zistenie vzorcov je kľúčové. Pozrite sa, o kom najčastejšie snívate. Potom sa zamyslite nad povahou vašich vzťahov s nimi. Existuje veľmi nezvyčajná interakcia iniciovaná niekým vo vašom sne? Ako to skončí a ako sa cítite, keď sa zobudíte?  Strata kontroly nad autom zvyčajne znamená, že podľa profesora Zadru nebudete môcť viesť svoj život tam, kam chcete.

Opýtajte sa priateľov

Ke´dže vidíte veci subjektívne je možné, že si sen nebudete vedieť vysvetliť. Kamaráti a blízki vás však vnímajú ináč a v širšom kontexte ako vy sám seba. Môžu vám ponúknuť úplne iný pohľad na vec, ktorý by ste sami nevideli.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 04:43