Grapefruitový olej vám pomôže k psychickej pohode.pexels
StoryEditor

Vôňa citrusových plodov vás zbaví nevoľnosti, zlej nálady a potlačí chuť na sladké

30.10.2022, 12:00
Zdravie

Kto už raz prišiel na chuť aromaterapii ten vie, že jej účinky sa nedajú poprieť. Oleje pomáhajú s lepším spánkom, s rôznymi respiračnými chorobami, môžu byť výraznou pomocou pri trávení, ale tiež sú skvelým pomocníkom proti zlej nálade. A práve s problematickým žalúdkom či na zlepšenie nálady, si stačí pričuchnúť k citrusovým olejom.

Citrusová vôňa mandarínky, grapefruity či limetky vám nielen pomôže k psychickej pohode, ale dočkáte sa celkovej úľavy a v neposlednom rade iste oceníte, že vďaka tejto vôni, vás pravidelne nebudete prenasledovať chuť na sladké.

Rýchlejší metabolizmus

Začnime rovno tým, čo ocení takmer každá žena. Pričuchnutie si ku grapefruitovej vôni vám totiž nielen zlepši náladu, ale v neposlednom rade zrýchli váš metabolizmus. Pokojne si teda fľaštičku s týmto pokladom noste stále so sebou a nadýchnite sa tejto sviežej vône pred každým chodom. Navyše potláča chuť do jedla a na sladké, ktoré je často kameňom úrazu, ak sa snažíte zhodiť pár kilogramov. Mimochodom, aj slávna JLO nedávno svojim fanúšikom priznala, že tajomstvom jej štíhlej postavy je práve grapefruitový esenciálny olej, ktorý má známa speváčka neustále so sebou.

Zlepšenie nálady

Inhalovanie vône z citrusových plodov má pozitívne účinky na psychiku. A to nielen na zlepšenie nálady, no aj v prípade, že trpíte miernymi prejavmi depresie či úzkosti. Už pár kvapiek prevonia priestor v ktorom sa nachádzate a má blahodárny vplyv na to, ako sa budete cítiť.

image

Vďaka citrusom sa zníži aj vaša chuť na sladké.

pexels

Harmonizácia tela

Spomedzi citrusového ovocia nesmieme zabudnúť ani na mandarínku. Tá dokáže zharmonizovať nielen vaše telo, ale aj myseľ. Rovnako ako grep a pomaranč, aj mandarínka potláča nevoľnosť a tiež pálenie záhy. Ak si k mandarínkovému oleju pričuchnete pred spaním, budete mať sladké sny a aj vaše zaspávanie bude oveľa jednoduchšie. Mandarínkový olej prospieva celkovej regenerácii organizmu. Ideálne bude, ak si olej z mandarínky, alebo z iného citrusového ovocia dáte do difuzéra a budete ho inhalovať počas dňa. Pomôže vám s koncentráciou, pri migréne, reumatizme či artritíde. Nezabudnite si počas zimy pravidelne servírovať citrusové plody nielen vo forme esenciálnych olejov, ale aj surové. Vitamíny, ktoré obsahujú, budete potrebovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 18:32