Vďaka rolfterapii sa zbavíte bolesti chrbta aj šije.pexels
StoryEditor

Vďaka rolfterapii sa budete cítiť ako znovuzrodení. Pomôže s bolesťami aj so stuhnutými svalmi

18.06.2022, 18:00
Zdravie

Sedavé zamestnanie, nesprávne držanie tela, málo pohybu a nedostatočný strečing. Toto všetko vám časom môže spôsobiť problémy s chrbticou. S bolesťami šije a chrbta sa už každý určite stretol a nie je to nič príjemné. Niekedy stačí mierne ponaťahovanie, inokedy vám s problémom pomôže už len masér, alebo fyzioterapeut.

Pomôcť so všetkými spomenutými problémami vám môže aj nová technika – rolfterapia. Zatiaľ čo u nás je stále pomerne neznámou, v zahraničí zažíva svoj boom už niekoľko rokov.

Zameraná na fascie

Väčšina hmatov pri masážach sa zameriava na uvoľnenie svalstva. Základom rolfterapie je práca s fasciami, šľachami a úponmi svalov. Cieľom maséra alebo terapeuta je počas tejto masáže uvoľniť stuhnuté, akoby zlepené miesta na tele pomocou špeciálnych hmatov. V zásade hľadá stuhnuté miesta vo vrstvách fascií a následne rozpohybuje tie, ktoré sú k sebe zrastené v dôsledku nedostatočného pohybu, zranení či zlých pohybových návykov. Následne fascie stuhnú, skracujú sa a znemožňujú svalom vykonávať plný rozsah a ich prácu.

Pre koho je rolfterapia vhodná?

Po presedenom dni v práci by každému pomohla masáž či rolfterapia. Špeciálne by ju však mali vyhľadať ľudia, ktorí trpia skoliózou, pravidelnými bolesťami šije a chrba a tiež vie výrazne pomôcť pri syndróme karpálneho tunela. Ak je vaše pohybové ústrojenstovo obmedzené, prípadne potrebujete spevniť držanie tela, tiež by ste si mali rezervovať termín u rolfterapeuta. Rolfterapia je dokonca vhodná pri odbúravaní psychického napätia, čiže zlepšuje psychické zdravie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 17:55