Vymeňte klasickú masáž za novú techniku Gastron.pexels
StoryEditor

Nové techniky v masážach. Vyskúšajte Gastron, ak sa nebojíte nožov!

14.06.2022, 06:00
Zdravie

Viete si predstaviť lepší relax ako na dobrej masáži? Vďaka masáži sa vám uľaví od bolesti, povolí stuhnuté svalstvo a pri niektorých technikách sa rozprúdi lymfa. A čo tak masáž nožmi? Počuli ste už o pomerne novej technike gastron? Namiesto rúk masér používa niečo ako nože zôznych veľkostí a tvarov.

Nepredstavujte si však žiadne ostré náradie. Skôr ide o kovové predmety – nože, vďaka ktorým dokáže byť na konkrétnu partiu tela vyvinutý oveľa silnejší tlak.

Na každú partiu iný nôž

Technika Gastron sa vykonáva už spomínanými nožmi rôznych tvarov a dĺžok. Kompletná výbava obsahuje 6 nožov. Vďaka rôznym veľkostiam nástroj zachytí celú masírovanú partiu a tie najmenšie dokážu zatlačiť na miesta, kde by to bolo pomocou rúk nemožné. Nože vytvárajú na tele veľký tlak, vďaka čomu idú do hĺbky a následne nastáva rýchlejšia regenerácia postihnutých partií a tiež lepšie hojenie.

Kedy vystriedať klasiku za Gastron?

Bolesti chrbta a krížov sa stupňujú a nepomáhajú vám klasické masáže ani cvičenie? Možno vďaka sile nožov a tlaku, ktorý dokážu vyvinúť, konečne príde tak dlho očakávaná úľava. Gastron technika tiež pomáha pri liečbe karpálneho tunela, tenisového či golfového lakťa, ale pomáha aj pri bolestiach chodidiel. Dokonca dokáže zmierniť pooperačné jazvy.

Nie je pre každého

Aj keď to znie lákavo a iste by si takúto masáž chcel dopriať každý, predsa len sú tu isté kontraindikácie a ani Gastron technika nie je vhodná pre každého. V prvom rade sa neodporúča tehotným ženám ani onkologickým pacientom. Keďže pri tejto technike vzniká oveľa väčší tlak na kožu ako pri bežných masážach, môžu vznikať modriny u ľudí, ktorí majú zlú zrážanlivosť krvi, alebo majú skrátka väčší nábeh k ich tvorbe. Takže ak nechcete mať nohy samá modrina, radšej zvoľte jemnejšie druhy masáží. To isté platí, ak máte rôzne kožné ochorenia.

Ak sa rozhodnete pre Gastron masáž, nezabúdajte, že len pravidelnosť Vám zaručí ten najlepší žiadaný efekt. Úľavu však pocítite okamžite.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 09:21