shutterstock.com
StoryEditor

Toto sú najlepšie babské rady pre zdravé obličky. Poznáte ich?

12.06.2020, 18:45
Zdravie
Sú veľmi dôležitým orgánom v ľudskom tele, preto si ich chráňte. Ak sú oslabené, ozvú sa komplikácie, ktoré sa môžu skončiť aj fatálne. Toto im môže pomôcť pri reštarte.

BREZA
Jej listy majú priam zázračné účinky. Nálev z nich je vhodný pri problémoch s obličkovými kameňmi, ale aj pri celkovej očiste obličiek a pri častých zápaloch. Stačí, keď dve čajové lyžičky brezových listov zalejete 1/4 litrom vriacej vody, necháte odstáť 20 – 30 minút v termoske a pijete 3- až 4-krát denne počas maximálne šiestich týždňov.

PROSO
Počas dňa ho viackrát preplachujte v teplej vode a v noci ho nechajte odpočívať. Na druhý deň si pripravte trojlitrový hrniec, vložte doň odstáte proso, do hrnca pridajte vriacu vodu a povarte asi 10 minút. Potom ho prikryte a nechajte do nasledujúceho dňa opäť odležať. Vodu z hrnca prelejte cez sitko do fliaš a popíjajte.

PIVO
Keď má vaša polovička „pivný pupok“, s najväčšou pravdepodobnosťou mu nehrozí vznik obličkových kameňov. Pivo totiž obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok a je močopudné. Takže akákoľvek baktéria, vírus či iná pliaga, ktorá by sa chcela v obličkách usídliť, sa tam vďaka pivu dlho neohreje, pretože ju jednoducho vycikáme.

BRUSNICE
Tieto nenápadné plody majú pozoruhodné dietetické a terapeutické vlastnosti. Odporúčajú sa pri narušení črevnej bakteriálnej flóry, hlavne ak vznikla v dôsledku užívania antibiotík. Obsahujú aj kyselinu chinovú, ktorá sa vylučuje močom. Táto látka okysličuje krv, zabraňuje tvorbe obličkových kameňov a v prípade, keď už existujú, dokáže ich aj rozpustiť.

Tohto sa stráňte! (kastlík vysvietený)

KÁVA, ČOKOLÁDA...
PRESTAŇTE JU PIŤ!!! Platí to aj v prípade čaju. Namiesto toho zvýšte príjem obyčajnej čistej vody. Vzdajte sa aj bublinkových nápojov, ktoré sú sýtené oxidom uhličitým, ktorý zvyšuje riziko vzniku fosfátových kameňov. Rovnako urobíte dobre, ak načas zabudnete na čokoládu, špenát, rebarboru a dokonca aj orechy. Odporúča sa menej soliť a obmedziť živočíšne bielkoviny. Naopak, doprajte si veľa ovocia, zeleniny a potravín bohatých na draslík.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. apríl 2024 02:08