5 najväčších benefitov kávy pre zdravšiu pokožkuUnsplash
StoryEditor

5 najväčších benefitov kávy pre zdravšiu pokožku

19.01.2022, 23:00
Zdravie
Milovníci kávy si bez nej nevedia predstaviť život. Väčšina z nich ju má ako súčasť ranného rituálu i posedenia s kamarátmi. Čo však s kávovým gruntom? Viete ho využiť aj ďalej. je vhodný ako hnojivo pre rastliny či na domácu starostlivosť o pokožku. Domáci kávový peeling dokáže nahradiť drahé kozmetické plné chémie a navyše má hneď niekoľko výhod. Aké výhody prináša a ako si ho vyrobiť aj doma? Inšpirujte sa našimi typmi.

Ako si vyrobiť kávový peeling?

K príprave kávového peelingu vám postačí mletá káva a zopár ďalších ingrediencií, ktoré máte doma bežne. Ak ho chcete použiť na tvár, zmiešajte jednu lyžičku kávového gruntu, olivového oleja a lyžičku medu alebo hnedého cukru. Tento peeling je vhodný aj na telo. Množstvo ingrediencií len navýšte podľa potreby.

Nepoužívajte ho však až príliš často, pretože môže spôsobiť oslabenie pokožky, čo môže viesť k jej začervenaniu a rýchlejšiemu spáleniu na slnku.  

Aké má výhody?

Redukuje celulitídu

Kávový peeling spevňuje pokožku, čím napomáha k redukcii celulitídy. Pri pravidelnom používaní účinne bojuje proti striám. Navyše vašu pokožku zbaví odumretých buniek, vďaka čomu už po prvom použití bude priam žiariť. 

Zlepšuje cirkuláciu krvi

Už len obyčajný krúživý pohyb po koži zlepšuje prietok krvi. Ak k tomu pridáte ešte aj kávu – kofeín, ktorý obsahuje pôsobí ako stimulat, budete sa okamžite cítiť ako omladení. Antioxidanty z kávy navyše poskytnú vašej pleti svieži a mladistvý vzhľad.

Redukuje opuch očí

Jemnými krúživými pohybmi masírujte peelingom okolie očí. Účinne sa zbavíte unavených a opuchnutých očí. Poďakovať môžete opäť kofeínu. Neodporúčame vám to robiť pravidelne, pretože koža pod očami patrí medzi tie najjemnejšie. Môžete ju veľmi ľahko podráždiť a želaný efekt sa nedostaví.

5 najväčších benefitov kávy pre zdravšiu pokožku 5 najväčších benefitov kávy pre zdravšiu pokožku Pexels

Zbavuje akné

Protizápalové vlastnosti obsiahnuté v polyfenoloch, ktoré sa nachádzajú aj v káve, môžu pomôcť znížiť zápal pri vyrážkach. Nezabudnite ani na vaše pery, aj na nich môžete mať suchú kožičku, obzvlášť v zimných mesiacoch. Naneste peeling aj na ne a udržte ich tak hebké.

Omladzuje pleť

Kávový peeling je nabitý antioxidantmi, ktoré pomáhajú bojovať s predčasnými známkami starnutia. Spomalujú starnutie pokožky vystavenej nadmernému slneniu či redukujú pigmentové škrny.

Tip na záver

Vedeli ste, že kávový peeling môžete využiť aj na pokožku hlavy? Odstráni odumreté kožné bunky, čím sa zbavíte nenávidených lupín a nahromadených produktov. Udržíte si tak pokožku hlavy čistú a zdravú.

 

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 11:20