unsplash.com
StoryEditor

Pomáha udržať zdravé nechty, ale aj pokožku. Prírodný zázrak, ktorý by ste mali mať vždy po ruke

15.01.2022, 14:00
Zdravie
Jeho zázračné účinky využívali už domorodci. Jeho pozitívne účinky sa totiž nemusia zúžitkovať len na ľudskom tele, ale aj v mnohých iných oblastiach. Vedeli ste o tom?

Zabíja baktérie, vírusy či plesne

Čajovníkový olej je vyrobený z listov čajovníka, malého stromu pochádzajúceho z Austrálie. Už domorodci ho po stáročia používali pre jeho zázračné účinky tak, že rozdrvili listy čajovníka, aby extrahovali olej. Ten potom vdychovali, čím dokázali predchádzať kašľu a prechladnutiu. Taktiež si ho zvykli aplikovať na pokožku, vďaka čomu mohli vyliečiť rany či iné kožné problémy.

V súčasnosti je čajovníkový olej dostupný takmer všade a najlepší je neriedený - teda 100% extrakt z čajovníka. Obsahuje množstvo zlúčenín, ktoré zabíjajú baktérie, vírusy či plesne. Liečivé účinky má aj pri choroboplodných zárodkoch, proti ktorým dokáže bojovať. Pozrite sa, ako a na čo všetko môžete využiť tento prírodný zázrak.  

Odstraňuje lupiny a lieči pleseň na nechtoch

Pravidelné používanie tohto prírodného lieku so sebou nesie množstvo zdravotných benefitov. Olej z čajovníka pomáha zbaviť sa plesní nechtov či liečiť atletickú nohu, ktorá je charakterizovaná olupovaním kože, pľuzgiermi a začervenaním. Taktiež je veľkým bojovníkom proti akné. Jeho závažnosť dokážete znížiť zmiešaním oleja s čistou vodou a následným nanesením na tvár pomocou vatového tampónu raz alebo dvakrát denne. Okrem prevencie infekcie pri rezných ranách a odreninách môže čajovníkový olej podporiť hojenie rán tým, že spúšťa v tele aktivitu bielych krviniek, ktoré sú nápomocné v procese hojenia.

Užitočný je dokonca aj pri problémoch s lupinami či mastnými vlasmi. Ak chcete znížiť množstvo lupín, skúste pri umývaní vlasov pridať do vášho šampónu niekoľko kvapiek čajovníkového oleja. Prvé výsledky sa dostavia takmer okamžite. Tým, že olej z čajovníka obsahuje protizápalové zlúčeniny, dokáže zmierniť symptómy psoriázy, čím sa môžete zbaviť červenej, svrbiacej a šupinatej pokožky.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 00:06