Nie každý dokáže vo vzťahu stráviť neveru
StoryEditor

Nevera je jeden z hlavných dôvodov rozpadu vzťahu. Prináša bolesť a sklamanie, ktoré ale môžete premôcť

03.05.2023, 14:00
Vzťahy

S témou nevery sa stretávame takmer každý deň. Aj keď dokáže spôsobiť silnú emocionálnu bolesť, nemusí hneď znamenať definitívny koniec. Pozrite sa, čo vo väčšine prípadov spôsobuje neveru, ako je možné ju prežiť a ako zistiť či má vzťah ešte vôbec nejakú šancu na obnovu.

Druhá šanca

Ak ste sa dozvedeli, že vám bol partner neverný a rozhodnete sa mu dať šancu, poradíme vám, ako sa nevzdať a prežiť neveru. Po tom, ako sa aféra objavila vo vašom vzťahu, by ste mali vedieť, že netreba hneď robiť unáhlené rozhodnutia. Určite budete potrebovať na nejaký čas vzájomný priestor, aby ste pochopili a vstrebali, čo sa stalo. Pokúste sa vyhnúť emocionálne intenzívnym rozhovorom a vyhľadajte podporu. Niekoho, s kým sa môžete podeliť o svoju skúsenosť, môže vás povzbudiť a kráčať s vami na ceste k pochopeniu. Nesnažte sa proces uponáhľať. Aj keď máte možno hlbokú túžbu pochopiť, čo sa stalo, vyhnite sa ponoreniu do intímnych detailov.

Pripravení na odpustenie

Až vtedy, keď budete pripravení, porozprávajte sa so svojím partnerom o dôvodoch, ktoré mohli zapríčiniť neveru a dohodnite sa, ako ju budete spolu riešiť. Snažte sa počúvať a byť otvorení. Zotavenie bude jednou z najnáročnejších kapitol vo vašom živote. Dôležité je, aby ste obnovili svoju dôveru voči partnerovi, naučili sa odpúšťať a riešiť veci s chladnou hlavou. Ak to dokážete, váš vzťah sa môže prehĺbiť, posilniť lásku a náklonnosť, po ktorej túži každý. Musíte sa hýbať v pred a ak ste obaja odhodlaní svoj vzťah uzdraviť aj napriek bolesti, odmenou vám môže byť nový typ spojenia, ktoré bude naďalej rásť a dokáže prekonať vaše predchádzajúce očakávania.

Čas odísť

Môže sa stať, že sa rozhodnete ísť opačnou cestou, pretože niektoré vzťahy nie sú určené na záchranu. Ak sa vo vašom vzťahu objavuje nevera často alebo ste účastníkom domáceho či emocionálneho zneužívania, nikdy sa nebudete cítiť bezpečne na to, aby ste svoje problémy niekedy vyriešili. Sami sa musíte rozhodnúť či si váš partner zaslúži druhú šancu alebo je čas odísť. Čím dlhšie totiž zostávate v toxických vzťahov, tým je väčšia šanca, že v budúcnosti nebudete schopní vytvoriť silné spojenia, najmä kvôli bolestiam z minulosti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 16:49