Carneo
StoryEditor

Novinky v smart technológiách: Ktoré vychytávky by vám v roku 2022 nemali chýbať?

21.02.2022, 00:00
PR Články
Inteligentné doplnky ako hodinky sa stali súčasťou aktívneho životného štýlu ľudí po celom svete. Niet lepšieho spôsobu ako merať svoje výkony i spätnú väzbu organizmu. Akí ďalší pomocníci by vám nemali chýbať, aby ste boli vždy o krok vpred?

Smart hodinky (nielen) pre aktívnych

Ak chcete byť v obraze, čo sa týka vašich aktivít, mali by ste si dopriať inteligentné pomôcky, ktoré dokonale monitorujú vaše životné funkcie. Smart hodinky sú akousi predĺženou rukou vášho smartfónu. Ich vzhľad a funkčnosť neustále napreduje, inak tomu nie je ani pri najnovších modeloch Carneo.

Od inteligentných hodiniek už dávno neočakávate len ukazovanie času, ale vyžadujete aj ďalšie funkcie, vďaka ktorým máte pod kontrolou vašu dennú aktivitu aj fyzickú kondíciu. Tento fakt významne napomáha pri kontrole a udržiavaní zdravého životného štýlu.

image
Carneo

Smart hodinky sú schopné sledovať spánok aj tepovú frekvenciu, spálené kalórie, zmerajú vám rôzne typy tréningu: od behu, cez chôdzu, cyklistiku, až po fitnes. Exkluzívnejšie modely majú v sebe zabudovaný gyroskop, barometer, výškomer aj kompas.

Obrovským benefitom je, že po bezdrôtovom pripojení k smartfónu hodinky upozorňujú na prichádzajúce textové správy aj hovory, rovnako tak vám zobrazia notifikácie z aplikácií a sociálnych sietí. Inteligentné hodinky vám tiež umožnia uskutočňovať mobilné platby – sú akýmsi malým počítačom, ktorý máte neustále so sebou na zápästí.

Doplňte ich o bezdrôtové slúchadlá a vychutnajte si dokonalý zážitok zo športu, prípadne relaxujte počúvaním hudby alebo „čítaním“ audiokníh. 

image
Carneo

Trávite veľa času na cestách? Stavte na kameru do auta!

Nejde o novinku roka 2022, ani v tomto roku by vám však kamera do auta nemala chýbať. Je cenovo mimoriadne dostupná a (nielen) v prípade nehody vám môže ušetriť stovky eur. Jej najväčšia výhoda? Nahrávka, ktorú vytvorí, je dôležitým dôkazovým materiálom pre políciu i poisťovne, určia vďaka nej vinníka kolíznej situácie.

image
Carneo

Autokamera zaznamenáva všetko, čo sa okolo auta deje, a to nemusí byť ani v pohybe. Ak stavíte na kvalitné modely, dokážu vás vďaka bezpečnostnej funkcii ADAS upozorniť na vybočenie z vášho pruhu, hlásia riziko zrážky či oznamujú radary, pomáhajú vám parkovať, obsahujú UV a polarizačný filter, multimediálny prehrávač, dokážete ich bezdrôtovo pripojiť a spárovať s aplikáciou.

Ak sa povie málo peňazí za veľa muziky, tento smart pomocník je toho dokonalým zhmotnením.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 14:05