S ovisnutou kožou si poradia aj pravidelné masáže.Shutterstock
StoryEditor

Trápi vás ovisnutá koža? Zbavte sa jej raz a navždy vďaka týmto trikom

10.10.2024, 08:00
Krása a móda

Koža stráca svoju elasticitu vplyvom pribúdajúcich rokov, nezdravou životosprávou, ale tiež pod vplyvom nadmernej straty hmotnosti. Následne začne prevísať, čo zďaleka nie je len estetický, ale aj zdravotný problém. S ovisnutou kožou sa však dokážete popasovať. Chce to však pár zmien a vytvorenie si návykov, ktoré vašu kožu dostanú opäť do pôvodného stavu.

Ovisnutá koža sa najčastejšie objavuje v partiách, ktoré je aj najviac vidieť a to na tvári či dekolte. O nič menej vás však nebude trápiť ani ovisnutá koža na rukách, bruchu, stehnách či iných častiach tela.

Málo kolagénu

S pribúdajúcimi rokmi sa produkcia kolagénu v pokožke prirodzene znižuje. Práve preto je nevyhnutné ho dopĺňať či už vo forme suplementov, alebo stravy, ktorá jeho produkciu podporuje, alebo dopĺňa. Rovnako dôležitá je v tomto smere aj kyselina hyalúronová. preto by vám v starostlivosti o pokožku nemali chýbať práve produkty, ktoré ju obsahujú. Koža je najväčší orgán na tele. Preto sa nemožno čudovať, že práve na nej sa odrazí každý váš prehrešok, nadmerné opaľovanie, nezdravý životný štýl či chudnutie a priberanie na váhe. Najmä po nadmernej strate hmotnosti môžete čeliť práve problémom s ovisnutou kožou. Svoje o tom vedia aj ženy, ktoré majú za sebou tehotenstvo. Našťastie sa koža na tele dokáže veľmi rýchlo prispôsobiť. Horšie je to s tvárou a dekoltom, pretože práve tam je koža veľmi jemná a citlivá. 

Malé zmeny, veľké výsledky

Aby ste svoju kožu dostali do pôvodného stavu, nebude to zadarmo. Samozrejme, máte možnosť siahnuť po rôznych estetických zákrokoch a procedúrach, tie sú však pomerne finančne nákladné. Začnite tým, že si odsledujete pitný režim. Dostatočne hydratovaná koža je pružná a nie je na nej vidieť nedokonalosti v takej miere, ako na koži, ktorá je suchá. Sústreďte sa aj na to, čo jete. Prijímajte potraviny bohaté na bielkoviny, ale aj vitamíny a minerály. Dbajte najmä na to, aby ste mali pravidelný prísun vitamínu C a E. Tie majú vplyv nielen na krásu, ale aj zdravie vašej pokožky a okrem toho podporujú tvorbu elastínu a kolagénu. Zároveň majú ochrannú funkciu a chránia telo pred voľnými radikálmi.

image

Cvičenie vás zbaví ovisnutej kože.

Shutterstock

Cvičenie aj masáže

Ďalším spôsobom ako vrátiť pokožke pružnosť je pravidelne ju krémovať. Krém nanášajte krúživými pohybmi v smere zdola hore. Tak podporíte aj fungovanie lymfatického systému, ktorý v tomto boji tiež zohráva dôležitú úlohu. Výrazné zmeny sa dostavia aj vtedy, ak budete pravidelne cvičiť. Nehovoriac o rôznych typoch masáží, ktoré tiež podporia elasticitu pokožky. Obľúbená je napríklad už spomínaná lymfatická masáž, ale aj maderoterapia. Už po pár sedeniach sa dostavia prvé výsledky. Stále si však telo môžete premasírovať aj sami. V starostlivosti o ovisnutú kožu na tvári vám budú nápomocné rôzne masážne valčeky, ale aj kameň guasha.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. október 2024 14:15