Ak túžite po pleti bez vrások, budete potrebovať špeciálnu starostlivosť.pexels
StoryEditor

Zabojujte proti vráskam raz a navždy. Vďaka týmto radám to bude hračka

25.09.2024, 14:00
Krása a móda

Pribúdajúce roky sa odzrkadlia aj na vašej tvári. Prvým vráskam možno nevenujete až takú pozornosť, no ani nebudete vedieť ako a zrazu ich bude viac, budú hlbšie a výraznejšie. Prirodzené starnutie je síce normálne, no prečo trošku vrásky neeliminovať? Vytiahnite proti ním tie najsilnejšie zbrane.

Ak chcete mať krásnu, zdravú a vypnutú pleť bez vrások, potom sa o ňu budete musieť starať komplexne. Krémiky a séra vám stačiť nebudú.

Výživa

V prvom rade by ste si mali posvietiť na výživu vašej pleti zvnútra. Dostatočná hydratácia je v tomto prípade základ. Toľko spomínaný pitný režim hrá dôležitú úlohu aj pri tom, ako bude vaša pleť vyzerať. Kľúčová je v tomto prípade aj strava. Dbajte na dostatočný prísun ovocia a zeleniny, v ktorých sa ukrýva množstvo vitamínov, ale aj minerálnych a účinnych látok, ktoré spomaľujú starnutie pleti.

Masáže

Dnes je na internete dostupných množstvo tutoriálov, ako si dopriať nielen uvoľňujúce, ale aj vypínacie masáže, vďaka ktorým eliminujete už vzniknuté vrásky a zároveň zabránite tvorbe ďalších. Masáž pomocou kameňa guasha, pomocou tvárových rolerov, alebo baniek. To všetko sú efektívne spôsoby, ktoré prekrvia pokožku, redukujú vrásky a súčasne stimulujú tvorbu kolagénu v pleti.

image

Pravidelné masáže vašej pleti prospejú-

pexels

Produkty

Tretím spôsobom ako bojovať proti prvým vráskam sú samozrejme produkty. Na ich výbere si dajte obzvlášť záležať a vyskladajte si svoju rutinu tak, aby v nej bolo zahrnuté všetko, čo vaša pleť potrebuje. Okrem denného, nočného a očného krému, ktoré plnia dokonale svoje funkcie nevynechávajte ani séra a produkty, ktoré proti vráskam bojujú ešte o niečo intenzívnejšie. To, čo by vám vo vašej kozmetickej taštičke rozhodne nemalo chýbať sú hydratačné séra, a tiež séra či krémy, ktoré obsahujú kyselinu hyalúronovú. Vďaka ním bude pleť hydratovaná a jemné vrásky vyplnené. Produkty, ktoré obsahujú koenzým Q10 zase zabezpečia lepšiu elasticitu pleti. Retinol používajte ako samostatný produkt. Jeho úlohou je regenerácia buniek a tiež vyhladzovanie povrchových vrások. Nezabúdajte, že najväčším nepriateľom pleti je slnečné žiarenie. Chráňte ju preto pred slniečkom pomocou krémov s SPF faktorom, ale aj klobúkom, šiltovkou a slnečnými okuliarmi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. september 2024 14:02