Ingrediencie v piňa colade ocení aj vaša pleť.pexels
StoryEditor

Piňa colada pre vašu pleť: Urobte si chutný kokteil proti akné aj vráskam

23.09.2024, 08:00
Krása a móda

Piňa coladu netreba nikomu zvlášť predstavovať. Tento nápoj sa teší svojej obľube najmä vďaka svojej znamenitej chuti. Môže za to dokonalá kombinácia kokosu, smotany a ananásového džúsu. Čo tak tieto ingrediencie dopriať aj svojej pleti?

Kto by netúžil po krásnej a zdravej pleti? Niekedy stačí pár zmien a tie správne živiny a okamžite sa to odrazí aj na vašej pokožke.

Kokos

Kokos v akejkoľvek podobe prospieva nielen vášmu zdraviu, ale aj kráse. Je plný živín, ale aj vitamínov, či minerálov, vďaka ktorým bude pleť doslova žiariť. Nie nadarmo sa kokosový olej používa v kozmetike už celé roky. Pleť je vďaka nemu hydratovaná, vypnutá a vláčna. Navyše pôsobí aj protizápalovo, čiže na tvári nebudú viac žiadne nedokonalosti v podobe akné. Kokos ako taký obsahuje aj minerálne látky, ktoré priamo pôsobia na vitalitu vašej pleti. Okrem vápnika či fosforu musíme spomenúť tiež selén a mangán. Práve tie pôsobia ako silné antioxidanty a chránia pleť pred voľnými radikálmi.

Ananás

Vitamínovou bombou pre pleť je aj ananás. Samozrejme, obsahuje v prvom rade množstvo vitamínov, no ešte viac benefitov má vďaka látke bromelín. Ten má schopnosť čistiť hĺbkovo pleť a tiež má protizápalové účinky. Aminokyseliny, ktoré ananás obsahuje stimulujú tvorbu kolagénu a pleť je vďaka ním vypnutá a elastická. Ananás dokonca bojuje aj proti prvým príznakom starnutia pleti a šťava z tohto ovocia  zmatňuje pleť, čo oceníte najmä vtedy, ak je príliš mastná.

image

Kombinácia ananásu, smotany a kokosu pôsobí pozitívne aj na vašu pleť.

pexels

Smotana

Sladkej smotane či šľahačke sa možno väčšina žien vyhýba. No pleti ju pokojne doprajte. Zmiešajte pol deci 33 percentnej smotany s detskou krupicou. Vďaka tomu získate skvelú hydratačnú masku, ktorú na pleti nechajte pôsobiť cca 20 minút. Vďaka vysokému podielu tukov bude vaša pleť nádherne vypnutá, hydratovaná a dokonca dokáže vyhladiť aj jemné vrásky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. september 2024 08:02