Nie všetko čo si dávate na telo, si môžete dať aj na vašu tvár.pexels
StoryEditor

Stop! Toto si na tvár nikdy nedávajte. Môžete napáchať veľké škody

19.09.2024, 14:00
Krása a móda

Máte pocit, že produkty, ktoré sú vhodné pre vaše telo si bez obáv môžete dať aj na tvár? Omyl. Pokožka na tvári je oveľa jemnejšia a citlivejšia, než tá na tele a preto si zaslúži špeciálnu starostlivosť a dôkladný výber toho, čo si na ňu nanesiete.

Krém

Krém na tvár má špecifické zloženie aj textúru. Každý krém je navrhnutý tak, aby spĺňal požiadavky pleti podľa toho či je skôr suchá, zmiešaná, alebo má sklony k masteniu. Preto v tomto prípade prihliadajte na vlastnosti konkrétneho krému a zabudnite na to, že ho nahradíte hocičím, čo máte doma po ruke. Mnoho žien má v obľube najmä počas zimných mesiacov používať vazelínu, ktorá dôkladne premastí pokožku. No okrem toho upcháva póry a vašej pleti nedodá žiadne živiny, ktoré potrebuje.

Odličovanie

Aj prípravky na odličovanie pleti sú špeciálne vyvinuté tak, aby účinne odstránili mejkap, no nijako pokožku nedráždili a nevysušovali. Obyčajné mydlá majú zväčša vysoké pH, ktoré pre jemnú kožu na tvári nie je vôbec vhodné. Narúšajú prirodzenú kožnú bariéru a to môže  následne viesť k vysušovaniu, ale aj vzniku akné.

Voda

Horúca voda je pre pleť hotové peklo. Nech vám ani nenapadne si tvár umývať v horúcej, alebo príliš teplej vode. Aj v tomto prípade hrozí okrem narušenia prirodzenej bariéry pleti aj to, že ju vysušuje a tiež ju zbavuje mastnoty, ktorá má akúsi ochrannú funkciu. Ideálna na umývanie tváre je vlažná voda. Ani tá studená totiž nie je dobrou voľbou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. september 2024 14:02