Pehy sú novodobým trendom, vytvoríte si ich aj doma.pexels
StoryEditor

Pehy ako ideál krásy? Vytvoríte si ich aj doma, ide to takto jednoducho

22.07.2024, 18:00
Krása a móda

Kedysi boli nočnou morou väčšiny žien, dnes sú najnovším trendom. Pehy sú čoraz viac v kurze, často aj také, ktoré nevytvorila samotná príroda. Dámy v dnešnej dobe sa prikláňajú k názoru, že ak sa vám niečo páči, jednoducho choďte za tým! Rovnako to platí aj v tomto prípade. Ak chcete, aby vašu pleť zdobili jemné bodky môžete si ich vytvoriť aj umelo. Dnes je to už úplne bežné a dokonca celkom jednoduché!

Pehy sa kedysi spájali najmä s ryšavými či blonďavými osobami. Sú to malé škvrny s nepravidelným, výrazne ohraničeným okrajom, ktoré sa objavujú na tvári, ale u niektorých ľudí aj na celom tele. Dnes sa z malej nedokonalosti dokonca stal módny trend, ktorý dokonca láka aj hnedovlásky.

Od diabla k atraktivite

Dnes populárne, kedysi absolútne neprípustné. Možno sa na tom zasmejete, ale v stredoveku boli považované za prejav čarodejníctva. Verilo sa, že sú znakom vernosti žien diablovi, čo mali dosvedčovať aj ryšavé vlasy. Pehy neboli prijímané dokonca ani v starovekom Ríme, kde sa takéto ženy považovali za nečisté. Práve pehy mali byť vonkajším znakom ich vnútornej skazenosti.

Neskôr sa pohľad na ne pomerne zmenil. V 50tych rokoch sa začali považovať za atraktívne, v 60tych už sa nimi pochválili aj nejaké osobnosti. Dnes ich stále ako doplnkom krásy vníma nejedna celebrita. Patrí medzi ne napríklad speváčka Kesha, modelka Bella Hadid, či herečky Gwyneth Paltrow a Meghan Markle.

Od roku 2000 ich dokonca vizážisti začali začleňovať do líčenia modeliek na prehliadkach! Snažili sa tak navodiť atmosféru minulé storočia. Keďže vtedy ešte nemali vymoženosti, ktoré máme dnes, používali dostupné nástroje. Stačila im jednoducho ceruzka na oči či očná linka.

Ako na to?

Za posledný rok sa téma pieh skloňuje vo svete krásy skutočne často. Začali byť neuveriteľne populárne. Dokonca do takej miery, že je v poriadku prísť k nim akýmkoľvek spôsobom. Tým myslíme, že vôbec nemusí byť náročný či komplikovaný. Návody kolujúce internetom sú niekedy úplne jednoduché a zvládnete ich aj doma. Nepotrebujete k nim nijaké špeciálne nástroje. Postačí len zopár dostupných pomôcok a kreativita. Tu je niekoľko tých najbežnejších.

Postačí zelenina a je hotovo!

Prvý spôsob je asi netradičný úplne najviac. Na vytvorenie dokonale prirodzených pieh budete totižto potrebovať zeleninu! A samozrejme, kvalitný tmavý korektor. Hovoríme o brokolici, ktorú pomocou jemným pritlačení zafarbíte príslušným korektor. Následne ho otlačíte o vašu pleť a tadá! Jemné a nenápadné pehy sú na svete. Zaujímavé je, že takýto doplnok krásy nepriťahuje iba ženy! Podľahli mu aj niekoľkí páni.

image

Vytvorenie pieh pomocou brokolice je jednoduché: postačí zelenina a korektor.

TikTok
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. september 2024 23:14