Domáce farbenie nie je žiadna výhra, ale podľa odborníčky s dá zvládnuť.dreamstime
StoryEditor

ROZHOVOR S koloristkou Marinou Majorovou. Všetko, čo by ste mali vedieť o farbení vlasov

03.07.2024, 20:00
Krása a móda

Zdravé, krásne, husté a hlavne PRIRODZENE vyzerajúce vlasy sú želaním každej z nás. Kľúč je v základnej starostlivosti, správne vybranom šampóne a pozornosti venovanej pokožke hlavy. Farbu vlasov je dôležité zveriť do rúk odborníka, alebo aspoň sa s ním poradiť, čo a kde si kúpiť. Možno sa vám zídu aj tieto základné informácie. Konzultovala som ich s vynikajúcou koloristkou Marinou Majorovou.

  1. V prvom rade je potrebné vybrať si dobrého majstra. Pozrite si Instagram kaderníkov. Ak je na stránke fotografia farbenia, ktoré by sa vám páčilo, a páči sa vám kvalita vyhotovenia, bude to váš človek. Sledujte jeho profil nejaký čas, aby ste si boli istá, komu svoje vlasy chcete zveriť. Ak nemáte Instagram – návodom by pre vás mohli byť krásne vlasy vašej známej, kamarátky, susedky.
  2. Po úvodnom farbení je dôležité chodiť na farbenie odrastov každý mesiac. Toto je to veľmi dôležité!!!
  3. Pravidelne si vlasy tónujte v salóne alebo pomocou profesionálnych tónovacích masiek (fialový šampón sa neodporúča – veľmi vysušuje vlasy).
  4. Šampón a kondicionér už doma nestačia – mali by ste pridať masky, oleje a tepelnú ochranu. Venujte pozornosť produktom s keratínovým alebo lipidovým základom – práve ten dodáva vlasom pružnosť a pevnosť.
  5. Zabudnite aj na časté používanie kuliem a žehličiek na vlasy, pretože jedným z najčastejších problémov, ktoré spôsobujú, je zmena kvality vlasov – stávajú sa krehkými a suchými.
  6. Raz za 1 – 2 mesiace je nevyhnutné absolvovať profesionálnu salónnu starostlivosť.

Ako často farbiť, aby boli vlasy zdravé

Odrasty je potrebné farbiť každý mesiac, ale je veľmi dôležité, aby ste toto zloženie nepoužívali na dĺžku!

Baláyage (shatush, airtouch) by sa mala vykonávať 1- až 2-krát ročne. Melírovanie je tiež vhodné robiť nie častejšie ako 1-krát za 4 – 6 mesiacov.

Najväčšie poškodenie vlasov spôsobuje opakované pôsobenie zosvetľujúceho prášku, takže čím menej často, tým lepšie.

Melír – áno či nie

Melírovanie je jednou zo zložitých techník farbenia, ktorá je rovnako zložitá ako ostatné techniky, pretože moderné melírovanie musí spĺňať základnú požiadavku – byť čo najprirodzenejšie. Žiadne jasné hranice, žiadne zebrie pruhy na hlave, ale dokonale rovnomerne, nie príliš silne kontrastné vzájomné odtiene a plynulý prechod. Tak by mal vyzerať profesionálny melír.

Melírovanie rozhodne zverte do rúk skúsenému majstrovi, pretože táto technika je skutočne zložitá (na rozdiel od všeobecného presvedčenia!) a zahŕňa množstvo detailov, bez ktorých nie je možné dosiahnuť nádherný výsledok.

Najčastejšie chyby Sloveniek

– Nevyberú si kaderníka starostlivo, ale idú do najbližšieho kaderníctva k svojmu domovu

– Snažia sa urobiť si blond doma

– Používajú fialový šampón zo supermarketu na doma odfarbenú blond farbu

– Sú lenivé dodržiavať správnu domácu starostlivosť

image

Koloristkou Marina Majorova​.

x
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. október 2024 05:11