Tieto účesy zúžia vašu tvár.dreamstime
StoryEditor

Môžete byť ľahšie aj o niekoľko kíl: Tieto účesy zoštíhlia vašu tvár

29.05.2024, 13:00
Krása a móda

Ak sa vám nechce púšťať do tvárovej jógy, ktorá je schopná napnúť líca a pokožku okolo krku, očí či čeľuste, môžete zájsť ku kaderníčke. Tá vám už za pár chvíľ dokáže opticky zoštíhliť tvár. Pozrite sa, vďaka ktorým účesom môžete byť ľahšie aj o niekoľko kíl.

Trápia vás okrúhle črty tváre? Namiesto tvárovej jógy alebo estetického zákroku môžete navštíviť kaderníčku. Existuje totiž niekoľko druhov účesov pre krátke aj dlhé vlasy, ktoré sú schopné opticky zoštíhliť tvár a vyriešiť tak váš problém. Pozrite sa, ktoré strihy či účesy sú schopné ubrať na kilách.

Nevinné pramienky

Najjednoduchším spôsobom, ako zoštíhliť tvár, je využitie pramienkov. Tie totiž dokážu jemne zúžiť obrysy tváre, omladiť ju a predĺžiť. Stačí, ak si z vlasov uvoľníte pramienok na každej strane a napokon vlasy zopnete do vrkoča. Pramienky napokon nechajte voľne spustené po lícach.

Nestarnúci bob

Poznáte účes známy ako bob? Ak pri najbližšej návšteve kaderníčky zvolíte jeho dlhší strih, môžete sa konečne zbaviť okrúhlej tváre. Základom dlhého bobu je cestička vyčesaná do strany a predovšetkým jemné vlny, ktoré vlasom dodajú objem a zúžia tvár. Ak vám to stačiť nebude, účes môžete doplniť zaujímavými a výraznými náušnicami, ktoré budú pútať pozornosť. 

Jednoduché, no efektívne vlny

Ak disponujete dlhými rovnými vlasmi, ktoré občas zbytočne rozširujú vašu tvár, zavolajte si na pomoc kulmu alebo žehličku. Vďaka nej si na vlasoch vytvorte jemné a nie príliš výrazné vlny. Nezabudnite, že vlasy treba natáčať od úrovne uší, aby ste kilám navyše ešte nepridali. 

Ofina po obočie

Efekt zúženej tváre je schopná vytvoriť aj ofina. Pri jej strihu však treba myslieť na správnu dĺžku. Aby ste sa zbavili okrúhlej tváre, zvoľte ofinu v dĺžke po obočie, no rozhodne nie viac. Ak náhodou preferujete skôr dlhšiu ofinu, v tom prípade ju rozdeľte na dve časti a jemne podtočte kulmou. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. júl 2024 02:13