Každodenné líčenie obočia absolvuje ráno azda každá žena.dreamstime
StoryEditor

Nový HIT v estetike: Transplantácia obočia pomáha ženám budovať sebavedomie

19.03.2024, 11:29
Krása a móda

Mať perfektne vytvarované obočie v správnom tváre je dnes súčasťou každodenného líčenia. Kedysi podeceňovaná oblasť tváre v posledných rokoch zažíva boom. Nedá sa poprieť, že perfektne upravené obočie dáva tvári nový rozmer. Ihneď sú výraznejšie oči, aj kontúry. Dokonca spraví viac, ako taká špirála.

Transplantáciu obočia dostala do povedomia azda ako prvá známa modelka Chrissy Teigenová, ktorá sa svojim fanúšikom pochválila tým, že celý proces transplantácie absolvovala a nemohla si ho vynachváliť.

image

Modelka Chrissy Teigen.

dreamstime

Aktuálne sa vyjadrila influencerka Siham Cyrine, že jej tento zákrok zmenil život: „Zhruba v dvadsiatich rokoch som nemala žiadne obočie. Proste mi zrazu vyzeralo a už znova nenarástlo. Riasy aj vlasy som mala v poriadku, takže som kvôli tomu dosť vytrpela. Nechcela som sa zmieriť s tým, že už do konca života žiadne mať nebudem,“ povedala. Roky bola v škole práve pre obočia a riasy v škole šikanovaná. Každý deň si ho preto maľovala. Neskôr išla na tetovanie, ale farba jej vybledla. Preto sa rozhodla staviť na svetový hit, transplantáciu obočia. Som ako znovuzrodená," pochvaľuje si.

„Pre niekoho je transplantácia obočia nezmyslom a zbytočnosťou. Niekto hovorí, že už neviem, čo by som si vymyslela, aby som na seba upútala pozornosť. Ja ale otvorene o tomto zákroku hovorím, pretože viem, koľko ďalších žien trpí podobne ako ja. Nie je nič zlé na tom, že chceme mať na sebe to, čo je pre nás prirodzené,“ zhodnotila kráska.

Transplantácia obočia je miniinvazívny zákrok, pri ktorom odborník odoberie folikuly z vlasovej časti a transplantuje ich do vypadaných miest. Transplantácia vlasov a obočia nie sú totožné zákroky. Pri obočí sa implantujú jednofolikulárne štepy tzv. mikroštepy, aby sa dosiahol čo najprirodzenejší vzhľad. Ide o autológnu transplantáciu, čo znamená, že sa pri zákroku použijú vlastné vlasové štepy.

Čo by ste ešte mali vedieť?

Smer rastu chĺpkov obočia sa v rôznych častiach obočia mení a chĺpky vyrastajú z folikulu pod veľmi ostrým uhlom, takže rastú takmer súbežne s povrchom kože.

Vlasy transplantované do obočia budú naďalej rásť, a preto sa musia pravidelne upravovať a strihať, aby neboli dlhšie ako pôvodné chĺpky..

Počas hojenia môžu transplantované chĺpky zmeniť orientáciu a smer rastu. Transplantované chĺpky budú mať mierne odlišný vzhľad a rýchlosť rastu. Postupne sa však začnú približovať rastovému vzoru a budú sa čoraz viac podobať na pôvodné obočie, nikdy sa im však nemusia úplne vyrovnať.

Kedy uvidíte výsledok?

Finálny vzhľad transplantácie obočia sa dostaví približne do jedného roka od zákroku. Následne sa môže zvážiť dodatočná úprava. Počas tohto intervalu si možete obočie strihať a tvarovať ako si to situácia vyžaduje.

ANKETA
Dali by ste si transplantovať obočie?

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 17:08