Teplota vody by mala mať maximálne okolo 32 stupňov.dreamstime
StoryEditor

Päť chýb, ktoré väčšina z vás robí pri sprchovaní. Ako ste na tom vy?

10.02.2024, 14:00
Krása a móda

Čo už sa dá robiť zle pri sprchovaní...? Neuveríte, no dá sa toho pokaziť celkom dosť. Od nesprávnej teploty vody, až po zlý výber kozmetiky či používanie pomôcok, ktoré môžu byť plné baktérii. Pozrite sa, či sa rovnakých chýb dopúšťate pri umývaní aj vy a nabudúce sa im radšej vyhnite.

Každodenná sprcha patrí k rutine, ktorú zrejme dodržiava väčšina ľudí. No záleží aj na tom ako a čím sa sprchujete.

Teplota vody

Ak vám vyhovuje nechať na seba tiecť prúd horúcej vody, tak vedzte, že pre vašu pokožku to nie je práve ideálne. Ak nepatríte k otužilcom, nastavte si optimálnu teplotu vody a nech je skôr vlažná, než úplne horúca. Ak zvládnete striedanie teplej a studenej vody, aspoň na oblasť nôh, podporíte tým cirkuláciu krvi, pokožka bude prekrvená, pružná a eliminujete aj celulitídu.

Pomôcky

Žinky, hubky či rukavice na umývanie pokožky pokojne používajte aj naďalej, no nezabudnite ich vždy správne očistiť od gélov a mydla a tiež nechať vyschnúť. V opačnom prípade sa vlhké prostredie stáva živnou pôdou pre rôzne baktérie, ktoré si následne roznášate po tele a najmä do intímnych partií.

image

Pozor na žinky na umývanie. Vždy ich dôkladne umyte a nechajte vysušiť.

dreamstime

Správny výber mydla

A k intímnym partiám sa ešte vrátime, pretože na ne by ste si mali určite vyčleniť inú kozmetiku, než tú, ktorú používate na zvyšok tela. V každom prípade aj na telo používajte šetrné mydlá či gély a nezabudnite, že nie je nutné sa mydliť od hlavy po päty. Pokožku tým zbytočne vysušujete.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 22:26