Doprajte vašej pleti potraviny, ktoré jej budú chutiť.dreamstime
StoryEditor

Chutný doping pre vašu pleť. Päť potravín, vďaka ktorým bude žiariť

14.12.2023, 14:00
Krása a móda

Na tanieri by vám nemali chýbať potraviny, ktoré vyživia nie len vaše telo, ale aj pleť. Dodajú jej energiu, jas a zabojujú proti prvým príznakom starnutia. Niektoré sú bohaté na antioxidanty, ktoré pleť chránia. Iné majú silné protizápalové účinky, čiže pomôžu aj v prípade, že bojujete s akné.

Nech už sú potreby vašej pleti akékoľvek, servírujte je dostatok vitamínov a minerálov. Za jej zdravý vzhľad to určite stojí.

Čučoriedky

Nenápadné, no chutné bobuľové ovocie, ktoré je doslova v prvom rade silný antioxidant. Áno, hovoríme o čučoriedkach. Tie chránia pokožku pred voľnými radikálmi a vďaka ním môžete aspoň trošku oddialiť prvé príznaky predčasného starnutia pleti. Je to aj vďaka tomu, že podporujú tvorbu kolagénu v pleti, takže bude vypnutá a pružná.

Citrusy

Citrusy sú v prvom rade bohaté na vitamín C. Ten potrebuje nie len vaše telo, ale aj pleť. Vďaka nemu bude rozjasnená, tón pleti bude jednotný a bude pôsobiť sviežo a zdravo. A nie len pôsobiť. Navyše vás citrusy zbavia zadržanej vody v tele, takže sa vďaka ním zbavíte opuchov a to aj v okolí očí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 10:53