Pri umývaní tváre na horúcu vodu zabudnite.dreamstime
StoryEditor

Umývanie tváre má svoje pravidlá. Vyhnite sa týmto chýbam

04.11.2023, 14:00
Krása a móda

Väčšina z vás si tvár umýva minimálne dvakrát za deň. Tak ráno, ako aj večer je to priam nevyhnutnosť a niečo, čo nevynecháte za žiadnych okolností. Navonok je to rutina, ktorou sa nedá nič pokaziť. Pravda je však taká, že mnoho ľudí sa dopúšťa chýb aj pri takej bežnej činnosti, akou práve umývanie tváre je.

Na teplote záleží

Príliš studená ani príliš horúca voda nie sú tou správnou voľbou. Voda by mala byť vlažná, inak ňou zbavíte pleť nie len nečistôt, ale aj prirodzeného mazu a tým ju nadmerne vysušíte. Horúca voda, hoci vám môže byť veľmi príjemná, je aj spúšťačom tvorby prvých vrások.

Hlavne postupne

Pri večernom čistení najskôr pleť poriadne odlíčte a až potom ju dôkladne umyte vodou a tiež prípravkom na to určeným. Mydlá na tvár, gély či peny pleť dokonale dočistia od mejkapu a nečistôt, ktoré sa na nej počas celého dňa zachytili a niektoré jej dokonca doprajú hydratáciu, ktorej nie je nikdy dosť. Ešte dôkladnejšie čistenie docielite, ak tvár umyjete aj uteráčikom. Nielenže odstránite absolútne všetky nečistoty, ale zároveň si urobíte príjemný peeling, ktorý vašu pleť zbaví odumretej kože. Tá častokrát tiež stojí za problémami na vašej pleti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. október 2024 04:12