Doplňte jesenné kabáty a bundy šatkami či šálmi.Shutterstock
StoryEditor

Šály a šatky: Nie len pekný, ale aj funkčný doplnok, ktorý by vám túto jeseň nemal chýbať

16.10.2023, 14:00
Krása a móda

Aj počas jesene sa môžete v kreativite pri obliekaní realizovať. A to možno aj viac, ako sa v prvom momente zdá. Stavte na doplnky! Šiltovky, tenké čiapky, klobúčiky, ale aj šály a šatky môžete nosiť na rôzne spôsoby. Fantázii sa medze nekladú. Rôznorodé tvary či materiály ponúkajú variácie, ktoré bez pochyby oživia každý outfit.

Šál či šatka nie je len pekný, ale aj funkčný doplnok. Práve preto by vo vašom šatníku nemali chýbať.

Minimalistická

Tejto jeseni ešte stále prajú pomerne vysoké teploty. Šatka teda môže slúžiť v prvom rade ako vkusný doplnok na vašom krku. Kým ešte nepotrebujete holý krk zahriať, pokojne siahnite po menšej šatke, napríklad z hodvábu. Môžete pomocou nej vytvoriť doplnok pripomínajúci náhrdelník. Či už ju uviažete na stred, alebo na bok, rozhodne nič nepokazíte. Rovnako trendy pôsobí aj šatka uviazaná do trojuholníka.

image

Outdoor close up fashion portrait of elegant woman wearing trendy colorful head scarf, black cat eye sunglasses, golden wrist watch, yellow blouse with jabot, pink blazer, walking in street of city

Shutterstock

Maxi šatka

Tak ako v oblečení, tak aj v doplnkoch sú stále trendom oversize veľkosti. Nadrozmerná šatka je kúsok, ktorý môže byť vo vašom outfite pomerne dominantný. Môže byť jednofarebná a byť len akousi pomyselnou bodkou, ktorá podčiarknete niektoré kúsky vášho oblečenia, alebo to môže byť farebný, výrazný kus, ktorý na seba pritiahne zvedavé pohľady. Nebráňte sa jednému, ani druhému. Maxi šatku si ležérne prehoďte cez plecia, prípadne ju spojte sponou či brošňou.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. máj 2024 23:58