Na vykúzlenie vĺn vám postačí opasok zo županu.dreamstime
StoryEditor

Upravte si vlasy bez fénu či žehličky. Pomocou týchto tipov získate krásny účes behom noci

20.05.2023, 14:00
Krása a móda

Vlasy sú korunou krásy, no nie vždy je to s nimi úplne jednoduché. Kým jeden deň sú vaše vlasy poddajné, majú správny tvar a účes drží, iný deň to už také ideálne rozhodne byť nemusí. Fén, žehlička, kulma a množstvo stylingových prípravkov vám pri vytváraní tip – top účesu pomôžu, no ak ich práve nemáte po ruke, ide to aj bez nich.

Túžite po nedbalých vlnách, alebo naopak chcete aby boli vaše vlasy rovné? Takto to zvládnete bez väčšej námahy.

Jemné vlnky

Už ako malým dievčatám vám na noc zapletali vrkoče, aby ste ráno mali pekné vlnité vlasy. Je načase túto metódu oprášiť a s menšími zmenami si vyčarovať jemné vlnky ktoré sa hodia každému. Vlasy nemusia byť práve čerstvo umyté, stačí, ak ich navlhčíte pomocou rozprašovača, alebo použijete nejaký stylingový sprej. Nasprejujte ho po celej dĺžke vlasov a tie následne zapleťte do pevných vrkočov. Čím viac vrkočov zapletiete, tým intenzívnejšie vlnky dosiahnete. Ak túžite len po miernych vlnách, postačí vám jeden až dva vrkoče. Aby sa vám na konci nevytvoril príliš ostrý skok, použite gumičku ktorá na vlasoch nezanecháva stopy. Vlasy po rozpustení nečešte, maximálne po nich jemne prejdite prstami. Krásny efekt dosiahnete ak na ne jemne rozotriete gél na vlasy.

Veľké vlny

Ani za veľkými vlnami nemusíte chodiť ďaleko. Akurát si ich nevyčarujete behom pár minút, no ako v predošlom prípade budete potrebovať noc na to, aby vlásky získali správny tvar. Na vytvorenie takzvaných cold curls si môžete zakúpiť pomôcky, ktoré sú bežne dostupné v drogérii, no pokojne môžete siahnuť aj po opasku zo županu, alebo hrubších pančuškách. Tie si upevnite okolo hlavy ako čelenku. Vlasy si rozdeľte pomocou cestičky na dve časti a prameň po prameni obtáčajte okolo opasku. Na záver oba konce spojte a upevníte pomocou gumičky, alebo sponiek. Aj v tomto prípade by vlasy mali byť mokré, alebo aspoň poriadne vlhké. Ak máte doma prípravok s obsahom morskej soli, určite ho pre lepší efekt použite.

image

Vďaka voľnému vrkoču budete mať jemné vlny.

dreamstime

Rovné vlasy

Ak sú vaše vlasy nepoddajné a potrebujete ich skrotiť a vyrovnať, no nemáte po ruke fén ani žehličku, môžete si pomôcť jednoduchým spôsobom. Potrebujete silikónové gumičky ktoré nenechávajú na vlasoch odtlačky po zviazaní. Vlasy si poriadne prečešte a pomocou kefy na vlasy sa snažte ich čo najviac uhladiť. Následne si urobte chvost v spodnej časti hlavy a pozdĺž celej jeho dĺžky ukladajte jednu gumičku vedľa druhej. Vlasy vďaka ním zostanú napnuté a prirodzene sa tak vyrovnajú. Na rozdiel od predošlých návodov, pri tejto úprave by mali byť vlasy suché.

image

Rovné vlasy získate aj bez žehličky.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 19:54