Inšpirujte sa štýlom legendárnej Coco Chanel.dreamstime
StoryEditor

Štýl a lá Coco Chanel: Buďte elegantné, no zároveň ženské, pôvabné a trendy

15.05.2023, 10:30
Krása a móda

Ikonický štýl legendárnej Coco Chanel je obľúbeným dodnes nielen u módnych návrhárov, ale aj obyčajných žien. Môže za to aj fakt, že táto pôvabná dáma verila, že k tomu, aby žena vyzerala dobre, nemusí nosiť tesné korzety a sukne. V jej outfitoch ste sa tak mali cítiť pohodlne, ale zároveň aj žensky, elegantne a trendy. Inšpirujte sa týmto fascinujúcim štýlom aj vy.

Coco Chanel patrí k najslávnejším módnym návrhárkam. Je zakladateľkou ikonického módneho domu Chanel a aj po smrti je jednou z najobdivovanejších a neuznávanejších žien vôbec. Síce jej cesta na vrchol nebola jednoduchá, podarilo sa jej dosiahnuť niekoľko zásadných vecí. Okrem toho, že si svojim spôsobom života proti sebe poštvala celé Francúzsko, uvoľnila ženy zo sťahujúcich korzetov či sukieň. Verila totiž tomu, že ženy môžu byť atraktívne aj bez takéhoto oblečenia. Možno aj preto začala vytvárať oblečenie tak, aby ste v ňom cítili istú voľnosť bez toho, aby stratilo svoje čaro. Ak túžite vyzerať elegantne, žensky a trendy, inšpirujte sa štýlom Coco Chanel.

Držte sa niekoľkých pravidiel

Ak by ste chceli do svojho šatníka vniesť niečo z ikonického štýlu Coco Chanel, mali by ste dodržiavať určité pravidlá. V prvom rade by mal byť váš outfit pohodlný, jednotlivé kúsky by vám mali dokonale sedieť a pri celkovom vzhľade by nemalo byť nič navyše. Pri kombinovaní sa snažte držať ženských, ale nebojte sa ani mužských prvkov. Topánky si zaobstarajte v dvoch farbách, aby ste opticky zmenšili veľkosť chodidla. Napokon nezabudnite na šperky a parfum, ktoré skvele dotvoria celkový outfit.

Sukňový kostým

Základom šatníka v štýle Coco Chanel by mal tvoriť sukňový kostým. Ten pozostáva z krátkeho saka a sukni s dĺžkou pod kolená. Doplniť k nemu môžete sveter alebo blúzku. Najlepšie bude, ak si kostým zaobstaráte v rovnakej textílii a farbe. Okrem čiernobielej klasiky sa nemusíte báť siahnuť ani neutrálnych tónov či výrazných neónov.

Dievčenské farby

Síce bola Coco veľkou milovníčkou čiernej farby, ktorá bola podľa nej univerzálna a kompatibilná so všetkým, nebála sa ani výraznejších farieb. K nim nepochybne patrí dievčenská zelená, červená, ružová či modrá. Takéto odtiene vás omladia a dodajú šmrnc.  

Pánsky štýl

Hlavným znakom Cococ Chanel bol nepochybne pánsky štýl s prvkami ženskosti. Skombinovať tak môžete dlhé tvídové sako s džínsami a blúzkou. Nezabudnite ani na doplnky v podobe baretky, perlového náhrdelníka a topánok na vysokom podpätku.

Nohavicový kostým

Nohavicové kostýmy sa vo veľkom nosia aj dnes. Nielenže dokonale sadnú každej žene, ale sú univerzálne. Siahnuť môžete po širokých nohaviciach s vysokým pásom, ktoré predĺžia vaše nohy a doplniť k nim bielu košeľu či krátke sako. Vyhrať sa v tomto prípade môžete s doplnkami, ako sú napríklad brošne, perly či klobúk.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. apríl 2024 17:55