Sťahovacia spodná bielizeň má mnoho výhod, ale aj nevýhod.dreamstime
StoryEditor

Ako funguje sťahovacia spodná bielizeň? Toto by ste mali vedieť

26.04.2023, 09:13
Krása a móda

Tento praktický vynález nenosí len slávna Bridget Jonesová, ale at mnoho žien po celom svete, ktoré na to nedajú dopustiť. A vedia prečo!

Vhodne zvolené sťahovacie kúsky vás dokážu opticky zoštíhliť až o dve konfekčné veľkosti a vytvarovať vašu postavu. Je dôležité si však uvedomiť, že ani tá najdrahšia spodná bielizeň vás nezbaví nadbytočných kilogramov. V súčasnosti nájdete v obchodoch už množstvo pekných a funkčných kúskov, ktoré vyzerajú elegantne a veľmi žensky.

Vyberte si také, ktoré sú vyrobené z kvalitného, pevného, ale zároveň príjemného materiálu, ktorý je dostatočne priedušný a pohodlný na nosenie. Ideálna spodná bielizeň je bezšvíková, vďaka čomu nevidno ani pod obtiahnutým oblečením jej obrysy. Môžete si vybrať z rôznych druhov a strihov, podľa svojej postavy a aktuálnej potreby. Ak neviete, aký typ sťahovacej spodnej bielizne vám bude vyhovovať, azda vám pomôžu naše tipy a rady.

Sťahovacie nohavičky

Takéto nohavičky s predĺženým horným okrajom vám vytvarujú pás a „stiahnu“ brucho. Horný lem nohavičiek by mal mať silikónový pásik, ktorý zabraňuje kĺzaniu nohavičiek smerom nadol. Horný okraj môže siahať až po spodný lem podprsenky. Ak potrebujete „zdvihnúť“ zadok, spevniť boky a stehná, zvoľte si nohavičky s predĺženou dolnou časťou. Pri výbere veľkosti dávajte pozor, aby vám nohavičky neboli príliš malé. Okraje bielizne by sa nemali „zarezávať“ do tela a tvoriť nevkusné záhyby.

Sťahovacia spodnička alebo body Toto je skvelá voľba pre ženy, ktoré nosia šaty alebo sukne. Štíhlejší efekt bokov a stehien sa dá ľahko dosiahnuť práve pomocou týchto kúskov. Spodnička je vhodná hlavne pod večerné šaty, body je možné nosiť kedykoľvek. Oba tieto typy bielizne vám pomôžu opticky zoštíhliť nielen boky a pás, ale aj brucho.

Sťahovacie legínsy

Takéto legínsy vám stiahnu brucho, zdvihnú zadok a zároveň aj vytvarujú stehná. Ak potrebujete zoštíhliť oblasť stehien, najlepšou voľbou pre vás budú legínsy v dĺžke po kolená, takzvané cyklisťáky. Vďaka nim budú vaše stehná spevnené, pomôžu vytvarovať zadnú časť tela, a ak zvolíte vyšší model, ktorý siaha až nad brucho, zoštíhlia aj oblasť bokov, pása a brucha. Ideálna voľba

Výber správnej veľkosti

Najčastejšou chybou, prečo nebudete „kamaráti“ so sťahujúcou spodnou bielizňou, je to, ak si kúpite nesprávnu veľkosť. Ideálna bielizeň by vás nemala tlačiť ani sa zarezávať, ale mala by pomôcť stiahnuť brucho a chodiť vzpriamene. Pri kúpe si položte otázku, ktoré problémové partie chcete tvarovať. Taká bielizeň, ktorá by ihneď zoštíhlila celé telo, bohužiaľ neexistuje.

Výhody 

  • Vaša postava bude vyzerať štíhlejšie. 
  • Dokáže skryť drobné nedostatky. 
  • Pomáha správnemu držaniu tela. 
  • Spevňuje chrbticu.

Nevýhody 

  • Táto bielizeň je vhodná pod oblečenie, ktoré nie je priesvitné.
  •  Nie je to ideálna voľba v letných mesiacoch. 
  • Spodná bielizeň síce dokáže zamaskovať nedostatky postavy, ale nezbaví vás prebytočných kilogramov.
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 21:51