Stavte na správne strihy.dreamstime
StoryEditor

Zoštíhľujúce módne triky, ktoré naozaj fungujú!

22.03.2023, 07:00
Krása a móda

Ak chcete vedieť, ako zamaskovať nedostatky a zvýrazniť prednosti, tento článok je práve pre vás!

Ak chcete vyzerať štíhlejšie, snažte sa svoju postavu opticky predĺžiť. Pomôžu vám s tým, samozrejme, aj topánky na vysokom opätku, ale aj vhodné oblečenie a farby. Zaručeným trikom sú predĺžené topy, či už zvolíte voľnejší kardigán, blúzku alebo vestu, je len na vás. Vďačným pomocníkom je aj hlbší výstrih v tvare V.

Zavinovacie šaty

Vo vašom šatníku by určite nemali chýbať šaty, ktoré zvýraznia vašu ženskosť, sú pohodlné, sexi a ľahko sa kombinujú.

Sú dielom návrhárky Diane Von Fürstenberg, ktorá pred viac ako 40 rokmi vymyslela tieto úžasné šaty. 

image

Zvýraznite si pás.

dreamstime

Oversize

Trend, ktorý je populárny už niekoľko sezón, ale práve vy by ste s ním mali zaobchádzať veľmi opatrne. V šatách, ktoré sú o dve čísla väčšie, určite nebudete vyzerať šik. Ak preferujete voľnejšie oblečenie, vždy ho kombinujte s užšou siluetou – oversize sako + úzke šaty, rovné džínsy + XL sveter...

Monochromatický outfit

Ak sa rozhodnete obliecť tón v tóne, určite nič nepokazíte a nemusí to byť vždy len čierna farba.

„Správne“ džínsy

Čim dlhšie, tým lepšie... vyhýbajte sa dĺžke po členky, prípadne ohnutým spodným lemom, ktoré opticky skracujú nohy. Zvoľte si obľúbené „bootcut“ džínsy, ktoré sa od kolien dole postupne rozširujú. Vyhnite sa modelom so širokým pásom a džínsom, ktoré majú svetlejšie plochy na stehnách alebo priveľa vreciek.

Farby

Pravdou je, že čierna farba zoštíhľuje, ale rovnaký efekt vám spraví každá tmavá farba, hlavne ak je umiestnená vedľa svetlejšej farby. Pravidlom je, že tmavá farba sa použije v tej časti, ktorú potrebujete vizuálne zúžiť. Vo všeobecnosti platí, že teplé farby, ako je červená, žltá a oranžová, postavu opticky zväčšujú, rozširujú, naopak, studené farby ako modrá, zelená vám pomôžu vyzerať štíhlejšie.

Dbajte na správnu spodnú bielizeň

Malo by byť samozrejmosťou, že podprsenka a nohavičky vám dokonale sedia, a preto ich výberu venujte veľkú pozornosť. Nevhodná spodná bielizeň „zdeformuje“ postavu a navyše vám môže spôsobiť aj zdravotné problémy. Vyskúšajte aj sťahujúce kúsky, ktoré vám môžu pomôcť vyformovať postavu napríklad vo večernej róbe.

image

Zle sediaca bielizeň je pohroma.

dreamstime

Nezabudnite na doplnky...

Šperky pristanú každému outfitu. Vo vašom prípade by mali byť výrazné. Na vyššiu postavu sa hodia dlhšie náhrdelníky, naopak, nižšie ženy by mali dať prednosť kratším verziám. Vhodným doplnkom pre vás je aj výrazná šatka, ktorá pritiahne pozornosť.

Silnejší pás, boky a stehná...

Vhodným oblečením sa snažte pritiahnuť pozornosť k vrchnej časti tela. Tmavšie farby použite na „problémovejšie partie“ a svetlejšie na horných dieloch oblečenia.

Odporúčame nosiť...

Tričká, svetre, kardigány výraznej farby alebo so zaujímavým vzorom. Vhodná je dĺžka po boky. Kratšie alebo, naopak, dlhšie kúsky na vaše nedostatky zbytočne upozornia. Nebojte sa väčšieho výstrihu v tvare písmena V, vrchný diel nemusí byť „oversize“, naopak, zvoľte mierne vypasované strihy ako kontrast k voľnejším strihom v spodnej časti tela.

 

Väčšie prsia, široké ramená...

Zabudnite na topy s výraznými ramenami, roláky a výrazné tričká s dekoráciami či krátke bundy do pása. Hornú polovicu tela je potrebné opticky zúžiť. Vyhýbajte sa lodičkovým výstrihom alebo kúskom, ktoré odhaľujú ramená. Svetlé farby voľte v dolnej časti tela.

Odporúčame nosiť...

Topy s hlbším výstrihom do „véčka“, ktoré ramená opticky zúžia a predĺžia trup. Na váš typ postavy je vhodné aj sako, ale bez vypchávok. Pozornosť venujte nohám a bokom, ktoré môžete zvýrazniť kúskami so vzormi, úzkou sukňou alebo nohavicami. Pristanú vám aj sukne alebo šaty do „áčka“. Uprednostnite dlhšie rukávy.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 11:19