Najskôr vyraďte šatstvo, ktoré už nenosíte.dreamstime
StoryEditor

Kapsulový šatník: ušetrí vám peniaze aj ranné zúfalstvo z toho, že nemáte čo na seba

04.02.2023, 10:00
Krása a móda

Ten pocit pozná snáď každá žena. Stojíte pred preplnenou skriňou, no aj tak vás chytá zúfalstvo z toho, že nemáte čo na seba? Problém je, že aj napriek tomu, že vlastníte oblečenia viac než dosť, zrejme medzi ním nie sú kúsky, ktoré sa dajú obliecť na každú príležitosť a zároveň sa medzi sebou veľmi ťažko kombinujú. Riešenie je na dosah – kapsulový šatník.

V prípade kapsulového šatníka nejde len o minimalizmus, ale v neposlednom rade aj o udržateľnosť. A tá sa momentálne nosí viac, ako akýkoľvek iný trend.

Základné kúsky

V prípade, že vás myšlienka kapsulového šatníka oslovila, majte na pamäti, že jeho základom je len pár kúskov oblečenia, ktoré môžete doplniť o ďalšie, sezónne kusy. To, čo budete mať v skrini neustále, by malo byť minimalistické no najmä nadčasové. Ide presne o tie kusy oblečenia, ktoré nepodliehajú žiadnym módnym trendom.

Čas sa rozlúčiť

Niekedy si niektoré svetre, šaty, tričká či topy nechávate v skrini z čistej nostalgie. V nejednom šatníku sa iste nájdu aj motivačné kúsky, ktoré máte aj napriek tomu, že sa do nich nezmestíte, no stále dúfate, že raz sa to snáď zmení. Je na čase sa s týmito požieračmi miesta rozlúčiť. Urobiť v skrini poriadny vietor a úprimne si odpovedať na otázku, či si ten ktorý kúsok na seba ešte oblečiete. Buďte nekompromisné a naozaj sa zbavte všetkého, čo ste už dlhšie na sebe nemali, prípadne kusov, ktoré už nemajú taký šmrnc, vyšli z módy, alebo nie sú vo vašej konfekčnej veľkosti.

Kto vlastne ste?

Keď už máte veci roztriedené, je potrebné si zadefinovať, kto vlastne ste a akým smerom sa v móde chcete uberať. Kapsulový šatník nemá úplne jasne predpísané, čo by v ňom malo byť. Záleží od toho, v čom sa vy cítite dobre, čo vás definuje a tiež to, čo definuje váš štýl. Nosíte prevažne biznisové oblečenie a to predovšetkým z titulu vášho zamestnania, alebo sa najlepšie cítite v ležérnom oblečení a ani vaša profesia vás nenúti to zmeniť? Potom zostaňte verná svojmu štýlu a riaďte sa základnými radami. V šatníku si nechajte pár trendy kúskov, no doplňte ich o ďalšie, ktoré budú z kvalitných materiálov a tiež v neutrálnych farbách, ktoré sa medzi sebou jednoducho kombinujú.

image

Oblečenie nakupujte tak, aby sa dalo kombinovať.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 03:09