Vďaka týmto tipom zažiarite na každej špeciálnej príležitosti.dreamstime
StoryEditor

Plesová sezóna je v plnom prúde: Vďaka týmto kúskom budete stredobodom pozornosti

30.01.2023, 17:00
Krása a móda

Plesy nie sú len o tanečných schopnostiach, ale predovšetkým ponúkajú príležitosť vyniknúť z davu a ukázať váš zmysel pre módu. Aby ste sa na takúto spoločenskú udalosť obliekli správne, no zároveň sa vo svojom outfite cítili sebavedomo, sexi a príjemne, pripravili sme si pre vás niekoľko tipov, vďaka ktorým rozhodne nezažijete žiadne faux pas.

Výnimočné spoločenské udalosti, vrátane plesov, odštartovali už začiatkom roka 2023. Dostali ste na jednu z nich pozvánku aj vy, no neviete čo na seba? Okrem dokonalého mejkapu, ktorý bude ladiť s celkovým outfitom, by ste si mali dať záležať aj na správnom účese a zvoliť vhodnú dĺžku či farbu šiat. Ak sa na pozvánke nenachádza presne stanovená téma či dresscode, neznamená to, že si na seba oblečiete outfit, ktorý nosíte napríklad večer do mesta. Práve na takúto udalosť by ste mali zo svojho šatníka vytiahnuť to najlepšie, s čím dokážete zažiariť na tanečnom parkete. Pozrite sa, ako sa správne obliecť na ples.

Dbajte na správnu dĺžku a strih

Predtým, než sa začnete pozerať po vhodných farbách, nemali by ste zabudnúť na správnu dĺžku šiat. Na žiaden ples sa nenosia krátke šaty, ale dlhé róby. Ak by ste potrebovali zakryť nežiadúci tuk na bruchu, rozhodne siahnite po voľne padajúcej sukni alebo šatách pripomínajúcich písmeno A, ktoré vám nielenže predĺžia nohy, ale opticky zúžia pás. Ak naopak patríte k ženám, ktoré nič zakrývať nepotrebujú, zaobstarajte si obtiahnuté šaty, s ktorými nikdy neurobíte krok vedľa.

Nemusíte siahať len po šatách

Čo sa týka vrchnej časti šiat, tejto plesovej sezóne dominujú odhalené ramená, ale aj véčkový strih. Siahnuť však môžete aj po strihu na jedno rameno či korzete. Ak by ste v obchodoch nedokázali nájsť šaty podľa vašich predstáv, môžete si zaobstarať aj nohavicový overal či kostým. Pri ňom však myslite na to, že musí vyzerať slávnostne. Zabudnite na obtiahnuté strihy a radšej volte tie, ktoré sú zúžené v páse, no v ostatných častiach voľné.

Čiernu klasiku nechajte doma

Na ples sa skvele hodia tmavšie farby alebo pastelové odtiene. Okrem čiernej klasiky neváhajte siahnuť napríklad po smaragdovo zelenej, tyrkysovej, broskyňovej alebo farbe roka Viva Magenta. Naopak sa snažte vyhnúť červenej, bielej a fialovej, ktoré boli trendy minulé roky.

Aj doplnky sú dôležité

Nespoliehajte sa na to, že pod dlhými plesovými šaty vám topánky nebude nikto vidieť. Vhodnou obuvou na takúto slávnosť sú nepochybne klasické lodičky, romantické črievičky alebo dokonca ihličky. Pri doplnkoch zabudnite na hodinky, lacnú bižutériu a voľte radšej pravé striebro či zlato. Ak si vaše šaty pýtajú výraznejšie doplnky, doprajte im to. Tak či onak, aj pri doplnkoch platí, že v jednoduchosti je krása. Celkový dojem môžete podčiarknuť upravenými nechtami a vkusnou manikúrou. Napokon myslite aj na to, že plesy sa konajú v zimnom období, takže pri príchode potrebujete mať cez šaty niečo prehodené. Zabudnite na obyčajné bundy a siahnite skôr po elegantnom plášti či kabáte.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 03:34