Ak túžite po zdravých perách, používajte dvakrát do týždňa peelig.dreamstime
StoryEditor

Popraskané a suché pery? Zachráni ich peeling, ktorý si môžete pripraviť aj doma

13.01.2023, 10:00
Krása a móda

Popraskané či suché pery nie sú počas zimy ničím výnimočným. Práve naopak. Trápia takmer všetkých a to bez rozdielu tak ženy, mužov aj deti. Hydratácia je základ, no niekedy suchý vzduch a zima urobia svoje a napáchajú dosť škody aj napriek vašej pravidelnej starostlivosti

Kokosový peeling

Máme tu aj niečo pre tých, ktorí majú radi kokos a jeho vôňu. Tento peeling si pripravíte z dvoch ingrediencií: kokosový olej a kokosový cukor. Krátko premiešajte, aby sa cukor veľmi nerozpustil a aplikujte na pery. Nechajte pôsobiť 5 minút a následne opláchnite, alebo utrite.

Medový peeling

Med nesmie chýbať v žiadnej kuchyni. Je obľúbený nielen pre jeho lahodnú chuť, ale aj pre výnimočné vlastnosti. Tie oceníte aj pri starostlivosti o pleť, vlasy a aj pery. Základom v tomto peelingu bude samotný med do ktorého pridáte hnedý cukor a trošku oleja. Opäť ho naneste pomocou prstov, chvíľku masírujte, nechajte pár minút pôsobiť a odstráňte.

image

Pripravte si peeling z medu.

dreamstime

Kávový peeling

Zrniečka z už zaliatej kávy rozhodne nevyhadzujte! Viete ich opäť využiť napríklad práve pri peelingu a to nielen pier, ale aj tváre či tela. Na prípravu tohto zázraku budete potrebovať lyžičku kávy, ktorú premiešate s ľubovoľným olejom a medom. Olej je ideálny buď olivový, alebo kokosový. Zopakujte postup ako pri predošlých peelingoch.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. máj 2024 04:16