Pravidelná hydratácia pomôže nie len rukám, ale aj nechtom.pexels
StoryEditor

Trápia vás suché ruky a rozštiepené nechty? Tieto typy vám v boji s týmto problémom rozhodne pomôžu

08.11.2023, 13:00
Krása a móda

Zima dáva poriadne zabrať nielen vašim vlasom a pleti, ale tiež pokožke rúk a nechtom. A práve rukám a nechtom by ste v tomto období mali venovať špeciálnu starostlivosť. Tie sa totiž v tomto období nadmerne lámu a to najmä z dôvodu prechádzania z vykúrených miestností či auta do zimy a naopak.

Olejové zábaly

Takto ošetrené ruky sú pripravené prijať poriadnu dávku výživy a to formou olejových zábalov. Oleje sú v tomto prípade oveľa účinnejšie než krémy, pretože vnikajú hlboko do kože. Tá je následne dostatočne hydratovaná a to isté môžeme povedať aj o nechtoch. Každý večer si vmasírujte olej do okolia nechtového lôžka a nechajte pôsobiť cez noc. Ak sú ruky a nechty vo veľmi zlom stave, dajte si na noc aj špeciálne hydratačné rukavice. Pokojne použite akýkoľvek olej, ktorý máte doma. Ak máte špeciálny olej na tvár, rovnako dobre poslúži aj vašim nechtom, no skvelý je tiež olivový či kokosový olej.

Ochrana

Výrazne vám pomôže aj používanie rukavíc. Nezabúdajte si ich nasadiť ani v prípade, že váš pobyt vonku bude len veľmi krátky. Hoci sa to nezdá, no už pár minút v zime a mrazoch urobí s vašimi nechtami poriadnu šarapatu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. máj 2024 16:54