Maska z čierneho uhlia vás zbaví akné.dreamstime
StoryEditor

Vďaka čiernemu uhliu budete mať pleť bez vrások či akné a navyše žiarivo biely úsmev

30.10.2022, 09:00
Krása a móda

Čierne uhlie je bežnou súčasťou domácich lekárničiek. Siahate po ňom vždy, keď máte rôzne tráviace problémy, no jeho vynikajúce účinky môžete využiť aj v mnohých ďalších oblastiach. Bez pochyby je skvelé v boji s akné, priaznivo pôsobí na rast vašich vlasov a aj váš úsmev bude vďaka nemu belší.

Čierne uhlie je spoľahlivý pohlcovač toxínov a baktérií, a práve preto by mal mať stále zastúpenie vo vaších kozmetických procedúrach.

Dokonalé vlasy

Ak ste ten typ ženy, ktorý má vždy dokonale upravené vlasy, tak iste viete, koľko starostlivosti, času a v neposlednom rade peňazí vás stojí, udržať si ich v super forme. A pritom vám stačí jedna malá tabletka čierneho uhlia, ktoré je bežne dostupné v lekárni a výsledok máte zaručený. Uhlie totiž vyčistí pokožku hlavy od nečistôt, obnoví jej prirodzené pH a vlasom dodá objem. Celkovo má pravidelné používanie čierneho uhlia pozitívny vplyv na kvalitu vlasov. Použitie je veľmi jednoduché. Podľa dĺžky vlasov rozdrvte jednu až tri tabletky čierneho uhlia a primiešajte ho do šampónu, ktorý bežne používate. Vlasy poriadne premasírujte a následne opláchnite teplou vodou.

image

Čierne uhlie nie je len liečivo, ale aj kozmetický pomocník.

dreamstime

Krásna pleť bez akné

Akné sa ani zďaleka netýka len tínedžrov. Žiaľ, aknóznu pleť majú aj ženy vo vyššom veku a je to teda boj, proti ktorému musíte nasadiť všemožné zbrane. A pokiaľ ste už vyskúšali všetko, no nič nepomáha, čierne uhlie by pre vás mohlo byť tým správnym riešením. Je to silný antioxidant, ktorý zabraňuje masteniu pleti, má protizápalové a antibakteriálne účinky a vďaka abrazivite dokáže pleť zbaviť odumretej kože a rôznych nečistôt, ktoré sú často pôvodcom akné či iných kožných problémov. Na prípravu aj v tomto prípade potrebujete pár tabliet čierneho uhlia, ktoré rozdrvíte a zmiešate s troškou vody a gélom z aloe vera. Konzistencia musí byť taká, aby sa dala na tvár nanášať ako maska. Tú nechajte pôsobiť zhruba 30 minút. Masku umyte pomocou uteráka a na tvár si naneste hydratačný krém.

Pleť bez vrások

Tiež patríte k tým ženám, ktoré skúšajú všetky možnosti na oddialenie starnutia pleti? Tak potom máme pre vás ešte jeden tip. Rozdrvené uhlie v kombinácii s vodou funguje doslova ako peeling. Ten si po nanášaní na pleť krúživými pohybmi poradí tak s odumretou kožou, ako aj s malými vráskami. Pleť totiž vďaka nemu bude prekrvená, zbavená odumretých častí a vďaka tomu sa aj produkty, ktoré na ňu následne budete aplikovať, dostanú hlbšie do pokožky a budú tak plniť svoju funkciu oveľa efektívnejšie.

image

V kombinácii s aloe vera bude pre vašu pleť hotovým zázrakom.

dreamstime

Belšie zuby

Uhlie má schopnosť viazať na seba nečistoty, zbaví vaše zuby zubného povlaku a tiež dokáže váš úsmev vybieliť až o niekoľko odtieňov. Avšak v tomto prípade si kúpte aktívne uhlie na to určené. Je bežne dostupné v drogériach a my vám garantujeme, že budete spokojné.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 08:31