Túto jeseň si rozhodne máte z čoho vyberať. V trendoch sú najmä kožené, ale aj svetlejšie kabáty a bundy.dreamstime
StoryEditor

Nič nepokazíte kožou či all white outfitom: Toto sú tohtoročné trendy jesenné kabáty a bundy

29.10.2022, 06:00
Krása a móda

Cítite to? Chladný vánok vo vzduchu znamená len jedno, jeseň je tu a so zmenou počasia sa v obchodoch začínate obzerať po teplejších kúskoch, ktoré vás ochránia pred zimou. Odložte preto džínsovú bundu či koženku a pozrite sa, aké kabáty a bundy budú tento rok naozaj trendy. Túto jeseň máte naozaj z čoho vyberať.

Aj keď možno nepatríte k milovníčkam chladného počasia, jedna vec je na tejto sezóne naozaj dobrá, a to široký výber teplých, mäkkých a na dotyk príjemných kabátov či búnd v obchodoch. Tak ako vždy, aj túto jeseň si módny návrhári dali na jednotlivých kúskoch záležať, a preto si môže prísť na svoje každá z vás. Okrem známej klasiky, futurizmu a športového nádychu sa na tohtoročnom zozname objavili aj must-have odevy, ktoré rozhodne musíte mať. Aby ste zažiarili a zároveň sa cítili komfortne, pripravili sme si pre vás niekoľko inšpirácii, ako kombinovať tieto trendy kúsky.  

Kožená klasika

Kožené kabáty môžu niekomu pripomínať film Matrix, no v oblasti módy patria k naozaj trendy kúskom. Ak ich totiž skombinujete so správnym oblečením, budete vyzerať ako by ste práve prišlo z prehliadkového móla. Kožené kabáty so strihom predĺženej bundy môžete v obchodoch nájsť v rôznych farbách. Najlepšou voľbou je však čierna klasika a čokoládovo hnedá, ku ktorej vyniknú najmä boyfriend džínsy, rolák, nízke čižmy a mini kabelka.

Pončo je späť

Jeden z trendy kúskov tejto jesene je pončo, ktoré vás zahreje tak ako nikdy predtým. Tento rok by ste sa totiž pri jeho výbere mali držať niekoľkých pravidiel. Musí byť hrejivé a pohodlné. Zahaliť by ste sa ním mali od hlavy až po päty, a to v jednofarebnom prevedení alebo s etnovzormi. Platí však, že čím hrubšia vlna, tým lepšie. Nezabudnite k nemu pridať vkusný šál a vysoké čižmy.

Získať vkladací kód

Pohodlnosť a športová móda

Ak patríte k športovým typom, must-have tejto sezóny by pre vás malo byť prešívané oblečenie, páperové bundy a kabáty. Nielenže vás ochránia pred zimou, ale budete sa v nich cítiť pohodlne a šik. Siahnuť môžete po bunde v červenej, béžovej, žltej alebo hnedej farbe. Jej kombinovania sa nemusíte báť. Skvele totiž vynikne s vašou obľúbenou teplákovou súpravou, legínami alebo džínsami.

Staré dobré, no o čosi modernejšie trenčkoty

Keď budete v obchodoch hľadať bundu či kabát, ktorý patrí k nadčasovej klasike s moderným nádychom, rozhodne by ste mali siahnuť po trenčkote. Módny návrhári sa ho totiž rozhodli vyrobiť z teplejších materiálov a došili k nemu aj páperovú podšívku. Najlepšie modely sú tie, ktoré siahajú do polovice lýtok alebo členkov. Hodiť sa budú najmä k obtiahnutým sukniam, elegantným šatám, ale aj koženým nohaviciam a blúzke.

Kožuchy dodajú outfitu luxusný nádych

Táto jeseň bude opäť patriť kožuchom v retro štýle, s golierom alebo so zvieracími vzormi. Dámske kožuchy sú dokonalým oblečením na každý deň. Nielenže vás zahrejú aj v chladnejšie dni, no dokážu aj obyčajnému outfitu dodať módnejší a luxusnejší nádych. Skvele vyniknú s džínsami, koženými nohavicami, rolákom a mohutnou kabelkou. Nezabudnite k nim pridať ďalší tohtoročný trendy kúsok, vysoké čižmy.

Biela bude túto jeseň v popredí

Zabudnite na čiernu, hnedú či zelenú. Túto jeseň by ste mali v obchodoch hľadať najmä svetlejšie modely búnd a kabátov. Ak k nim ešte zvolíte kúsky v rovnakej farbe a vytvoríte monochromatický outfit, splníte hit tejto sezóny, a to minimalizmus a škandinávsky štýl.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 23:51