Bankovanie tváre omladí, rozžiari a vyčistí vašu pleť.dreamstime
StoryEditor

Pevnejšia, žiarivejšia a mladšia pleť: Bankovanie tváre zvládnete aj samy doma

22.10.2022, 09:00
Krása a móda

Skúšali ste už niekedy bankovanie tváre? Ak nie, mali by ste. Táto terapeutická technika je zakorenená v tradičnej čínskej medicíny a okrem toho, že je účinnou a bezpečnou formou omladenia celého tela, budete sa vďaka nej cítiť uvoľnenejšie a krajšie. Takto zvládnete bankovanie tváre aj samy doma.

Bankovanie sa väčšinou používa na stimuláciu pokožky a svalov na celom tele, predovšetkým na chrbte. Vedeli ste však, že túto techniku môžete praktizovať aj na tvári? Vďaka špeciálnym prísavkám, ktoré sú menšie a mäkšie ako tie na telo, si môžete podporiť krvný obeh, opravu buniek, uvoľniť svalové napätie a napomôcť k regenerácii pokožky. Banky na tvár sa používajú najmä vtedy, ak túžite po mladistvejšej pleti. Podľa odborníkov je táto technika skvelá na detoxikáciu pokožky, vďaka ktorej sa zbavíte nepekných liniek, opuchov pod očami či tmavých kruhov. Pozrite sa, čo ďalšie ňou môžete získať.  

image

Vďaka bankovaniu sa zbavíte opuchov a vrások.

dreamstime

Pleť bez vrások, opuchov či jaziev

Ak sa rozhodnete vyskúšať bankovanie, môžete sa tešiť na jeho skvelé výhody. Keďže zvyšuje krvný obeh, okysličuje pleť a stimuluje tvárové bunky, dokáže podporiť produkciu kolagénu. Rovnako tak by ste ho mali pravidelne praktizovať vtedy, ak vás trápia jazvičky, jemné linky či vrásky. Vďaka tomu, že znižujete opuchy, dokáže vytvarovať bradu, čeľusť a krk podľa vašich predstáv. Predovšetkým pomôže lepšie absorbovať pleťové produkty, ktoré používate. Síce nesľubuje úplne novú tvár, no po bankovaní tváre sa môžete tešiť najmä zo žiarivejšej a pevnejšej pokožky.

Bankovanie tváre v pohodlí domova

Najlepšou výhodou bankovania tváre je najmä to, že ho môžete praktizovať aj samy doma. Ešte pred začiatkom si poriadne očistite pleť od všetkých nečistôt a naneste na ňu váš obľúbený olejček. Ak by sme vám mali poradiť, výborný je arganový, ktorý vám pomôže s vráskami a hydratáciou, ale aj avokádový a jojobový, ktorý pleť vyživí, podporí jej elasticitu a regeneráciu. Následne sa môžete pustiť do bankovania. Začnite od brady a okolia úst. Banku stlačte, priložte na danú oblasť a pustite. Prisatú banku potom ťahajte smerom od tváre ku kraju. Ak to bude potrebné, kľudne môžete banku vymeniť za menšiu, napríklad v okolí čela a očí. Dajte pozor na to, aby ste si nespôsobili modriny, ktoré môžu vzniknúť, ak necháte banku na rovnakom mieste príliš dlho. Nemôže sa to však stať, ak budete bankovanie robiť správne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. máj 2024 22:45