Dámsky kostým je základom pánskeho štýlu.Liu Jo
StoryEditor

Pravidlá pánskeho štýlu: Mužské prvky na ženskom tele vyzerajú skvele!

30.11.2022, 12:00
Krása a móda

Kontrast mužských prvkov na ženskom tele, a najmä s dámskymi doplnkami, vyzerá skvele! Osvojte si aj vy pravidlá pánskeho štýlu, ktorý sa rozhodne neobmedzuje na nohavice a čierno – bielu kombináciu.

Päť pánskych pravidiel

  • Každý pánsky look musí mať aspoň jeden ženský prvok – podpätky, výstrih alebo výrazný mejkap.
  • Nebojte sa obliecť si mužské prvky, ako je vesta alebo sako, na holé telo.
  • Farieb sa vzdávať nemusíte – v pánskom štýle sa stačí držať strihov, ale odtiene pokojne zvoľte svieže, jemné a ženské.
  • Čokoľvek oversized je v podstate „menstyle“ – voľné strihy v dámskej móde totiž vznikli ako odkaz na pánske obliekanie.
  • Nezabúdajte na šperky alebo čokoľvek bling-bling. Akémukoľvek mužskému looku dodá lesk ženský náboj.

Vesta je cesta  

Doplnok, ktorý sa nosil ako súčasť oblekov, už dávno nie je len doménou mužského šatníka. Vesta na množstvo spôsobov patrí aj ženám a v prípade pánskeho štýlu je tiež niekoľko možností, ako ju zakomponovať do outfitu. Vesta môže suplovať top, vybrať si dokážete aj z predĺžených verzií a nahradiť tak šaty. Ale aj ako doplnok k tričku či košeli dokáže zohrať podstatnú rolu. V posledných sezónach je, napríklad, typickou vestou dámskeho šatníka pletený kúsok v štýle starého otca. 

Náš tip: Vyberte si vestu a určite jej módnu rolu. Buď ju budete vrstviť s ďalšími kúskami, alebo ako solitér zažiari vo vašom outfite a necháte ju vyniknúť.    

Sako ako šaty

Predĺžené sako dokáže suplovať šaty. A vôbec si nemusíte pomáhať partnerovým šatníkom. Dnes už v tomto strihu dostanete rýdzo dámske kúsky, ktoré sú navyše veľmi sexy. S rukávmi či bez, typická je pre ne fazónka a gombíky, často aj v podobe dvojradového zapínania. Hoci je pre pánsky štýl typická strohá farebnosť, ako žena si dovoľte aj niečo pestrejšie. Stačí, že strihovo idete v mužských šľapajach.  

Náš tip: Jeden pánsky kúsok stačí, a tak doplňte sakové šaty podpätkami alebo výraznou bižutériou, ktoré vám dodajú jemnosť.

image

Šaty v podobe predĺženého saka sú veľmi ženské a pánske zároveň.

Stradivarius

Pani košeľa

Obyčajná košeľa doplnená motýlikom, kravatou alebo len v prevedení pásikov či v strohej čierno- bielej farebnosti. Aj to je spôsob, ako do svojho šatníka prepašovať maskulínne prvky. Mnoho žien ani netuší, že oversized kúsok, ktorý roky nosia, vznikol ako odkaz na pánsky šatník.

Vedeli ste, že...? Medzi košeľou a blúzkou je historicky len jeden rozdiel. Prvá bola určená pre pánov, druhá pre dámy. Spočiatku bol rozdiel v strihu, pričom blúzka sa vyznačovala zúženým prevedením. Pridal sa rozdielny materiál, a tak boli jemnejšie tkaniny určené pre dámy a označené ako blúzka.   

Masívne topánky

Ihličky na ústupe a nízka podrážka na vzostupe. Oxfordky, mokasíny, chelsea boots  či hrubá podošva. Je toľko možností, ako topánkami dodať outfitu mužské prvky. Investícia do tohto kúska sa vyplatí, zvyčajne ide o nadčasové modely, ktoré vynosíte niekoľko sezón, pretože tento štýl prakticky nikdy nevychádza z módy. Topánky v pánskom štýle navyše oceníte, ak ste celý deň na nohách.

Pozor! Topánky v mužskom štýle nemusia byť súčasťou outfitu za každú cenu, keď chcete docieliť pánsky look. Niekedy celok lepšie ukáže, keď si obujete typicky ženskú obuv s podpätkami.

Kostýmy pre dámy

Obleky sú pre pánov a kostýmy pre dámy. Vychádzajú však opäť zo šatníka našich polovičiek, len sa upravili pre potreby modernej ženy. Vybrať si môžete klasiku v podobe saka a nohavíc, jemnejší komplet v kombinácii so sukňou, ale aj moderné prevedenia kostýmov, kde vrchnú časť nahrádza vesta a spodnú napríklad elegantné šortky. Ak chcete kráčať s aktuálnymi trendami, dbajte aj na výber materiálu, ktorý kostým dokáže ešte viac povýšiť na neprehliadnuteľný fashion kúsok.

Náš tip: Nohavicové kostýmy, obzvlášť ak majú voľný strih, pridávajú ženám centimetre a uberajú kilá.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:46