Dlhšie a objemnejšie mihalnice vďaka týmto jednoduchým trikom.dreamstime
StoryEditor

Dlhé a husté riasy dosiahnete aj prirodzenou cestou: Vďaka týmto trikom budete zvádzať pohľadom

16.09.2022, 09:00
Krása a móda

Každá žena túži po dlhých a hustých mihalniciach, no máloktorá mala to šťastie narodiť sa so zmyselnými vejármi. Nezúfajte, našťastie existujú pár jednoduchých trikov, vďaka ktorým dosiahnete dokonalé riasy prirodzenou cestou. Vyberte si jeden z nich a zvádzajte jediným pohľadom.

Niektoré ženy sa rodili s krásnymi a dlhými riasami, iné musia robiť všetko pre to, aby dosiahli aspoň polovičnú dĺžku svojich vysnívaných mihalníc. Samozrejme, dnes exitujú všemožné procedúry či séra pre dokonalé riasy, no máloktoré z nich aj reálne pomôžu. Nebojte sa, už nemusíte stáť dlhé hodiny pred zrkadlom a predlžovať si mihalnice lepením rias. Prezradíme vám zopár trikov, vďaka ktorým budete zvádzať pohľadom, a to s prirodzene dlhými vejármi.  

Vrstvenie je základ

Predstavte si to, extrémny objem a úžasná dĺžka len pomocou maskary. Nemožné? Mýlite sa. Pre dokonalé riasy vám stačí niekoľko vrstiev dobrej maskary. Začnite s ľahkou vrstvou, ktorou vytočte riasy na maximum a nechajte ju zaschnúť. Po vrstve, ktorá udrží prirodzené zvlnenie, opakujte náter ešte dvakrát. Maskaru aplikujte pomalými pohybmi od končekov a vyťahujte ju až hore.

Nielen maskara, ale aj linka

Maska nie je jedinou, ktorá vám môže pomôcť k zvodnému pohľadu. Ak chcete získať objemné a dlhé riasy, zoberte si tmavohnedú alebo čiernu linku a naneste ju na najvyšší okraj oka, nielen na horné viečko, ale aj popod a pomedzi riasy. Hotov, práve ste vytvorili ilúziu plných a dokonalých rias.

Púder pre objem

Na čo používate púder? Pravdepodobne, len na tvár. Vedeli ste však, že sa dá použiť aj na zväčšenie objemu rias? Jednoducho, naneste jemnú vrstvu prášku na riasy a následne na ne aplikujte maskaru. Takýmto spôsobom budú vaše mihalnice plnšie a dlhšie.

image

S dlhšími riasami vám pomôže púder, ale aj linka.

dreamstime

Technika, ktorá funguje

Minking je technika, ktorá spočíva v použití dvoch rôznych farieb riasenky. Ak použijete napríklad hnedú a čiernu, vaše mihalnice budú omnoho silnejšie a plnšie. Ako na to? Najprv naneste na riasy hnedú a napokon čiernu maskaru. Možno budete s výsledku prekvapené, pretože táto technika dodá vášmu oku rozmer, o akom sa vám ani nesnívalo.

Objem vďaka vytáčaniu

Ak túžite po dlhých mihalniciach, nesmiete zabúdať ani na ich objem. K tomu vám môže dopomôcť správne zatočenie rias, ktoré dosiahnete kliešťami. Pri vytáčaní sa pozerajte rovno pred seba  a umiestnite kliešte tak, aby boli čo najbližšie ku korienkom. Uistite sa, že v nich nemáte zachytenú žiadnu kožu a stlačte. Pri stláčaní dvíhajte a uvoľňujte zápästie, aby ste mohli vytočiť celú riasu.

Nezabúdajte na živiny

K dlhým a objemným mihalniciam vám okrem mechanických trikov môžu pomôcť aj živiny, ktoré by ste mali mihalniciam pravidelne dodávať. Práve tie totiž zabezpečia, že riasy podrastú a stanú sa objemnejšími.  Pred spaním si na ne môžete naniesť napríklad kokosový, ricínový, mandľový alebo olivový olej, ktorý poriadne vmasírujte do korienkov. Nielenže budú vaše mihalnice hydratovanejšie, ale vďaka tejto rutine dosiahnete pohľad na nezaplatenie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 20:45