Turbany hlásia veľký návrat. Naučíme vám, ako ich nosiť.dreamstime
StoryEditor

Exotický nádych vďaka turbanom: Vyniknú s večernými šatami, plavkami, ale aj kostýmami

26.08.2022, 12:00
Krása a móda

Turbany sú toto leto nevyhnutnou súčasťou outfitov mnohých žien. Nielenže im dodajú exotický nádych, ale sú praktické, štýlové a môžete ich nosiť, nech máte akúkoľvek dĺžku vlasov. Tento módny doplnok by preto nemal chýbať ani vo vašom šatníku, prezradíme vám, ako ho kombinovať.

Turbany hlásia v roku 2022 veľký návrat. Tento štýlový doplnok so sebou prináša exotický nádych, štipku histórie a extravaganciu. Máloktorá pokrývka hlavy je tak očarujúca ako turban, ktorý zažil prvý boom v 20. storočí. Keďže počas druhej svetovej vojny zmizli z trhu všetky sponky do vlasov, ženy si nemali čím zopnúť vlasy. Turbany sa tak stali ich vynikajúcou náhradou, ktorá vlasy chráni napríklad pred vetrom, slnkom či zimou, no predovšetkým vyzerá sofistikovane, štýlovo a je skvelá pre akúkoľvek dĺžku vlasov. Aj keď sa ich príprava môže zdať na prvý pohľad komplikovaná, nemusíte sa ničoho obávať. Takto sa dajú nosiť a kombinovať trendy turbany.         

Klasický turban

Klasický africký turban si urobíte tak, že si najprv vytvoríte drdol v strede hlavy. Šatku priložte na zátylok a oba jej konce previažte na vrchu hlavy. Napokon ich obtočte okolo drdolu. Aby ste účesu dodali rozstrapatený a neupravený efekt, spod turbanu uvoľnite niekoľko prameňov z oblasti uší alebo prednej strany tváre. Takýto účes môžete kombinovať s maxi kvietkovanými šatami, blúzke a džínsom alebo overalu. Nezabudnite ani na topánky na podpätku či veľké a výrazné náušnice.

Na pláž, ale aj spoločenskú akciu

Turban v hinduistickom štýle je vhodný najmä pre ženy, ktoré chcú pôsobiť sofistikovane. Jeho príprava je jednoduchá a je len na vás, či si ho na hlave vytvoríte s rozpustenými alebo zopnutými vlasmi. Ak sa rozhodnete pre rozpustené vlasy, stačí ak šatku alebo šál priložíte na zátylok, vezmite konce, ktoré na vrchu hlavy preložíte. Napokon ich prevlečte na opačnú stranu, otočte a nasmerujte naspäť k zátylku, kde konce skryte pod šatku. Tento turban vynikne najmä s plavkami, obtiahnutou sukňou, ale aj s nohavicovým kostýmom.

Pohrajte sa s turbanom a doplnkami

Ak sa naučíte základné postupy vytvárania turbanov, potom môžete skúšať aj iné spôsoby. Pri turbanoch je však najdôležitejšie to, že si vlasy môžete ozdobiť všemožnými farbami a geometrickými tvarmi. Nezabúdajte k nim pridať ani doplnky v podobe veľkých slnečných okuliarov, náušníc a zaujímavého líčenia. Inšpirovať sa môžete aj týmito štýlmi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 19:35