Väčšie a prenikavejšie oči môžete dosiahnuť aj vďaka týmto kozmetickým trikom.unsplash
StoryEditor

Väčšie oči na počkanie: Vďaka týmto kozmetickým trikom bude váš pohľad naozaj magický

02.08.2022, 15:00
Krása a móda

Oči sú dominantou tváre a oknom do duše. Práve z tohto dôvodu túži takmer každá žena po iskrivom a príťažlivom pohľade, z ktorého budú okoloidúci padať na kolená. Nebojte sa, nemusíte podstupovať estetické zákroky a operácie, stačí vám niekoľko jednoduchých kozmetických trikov, vďaka ktorým budú vaše oči väčšie a hlbšie.

Už nemusíte podstupovať procedúry či operácie. Našťastie máte na trhu dekoratívnu kozmetiku, ktorá dokáže zvýrazniť vaše klady a zakryť nedostatky. Nevadí, ak vám príroda nenadelila dokonalé oči mandľového tvaru a veľkosti. Príťažlivé a väčšie oči môžete ľahko dosiahnuť aj pomocou týchto pravidiel líčenia.

Krok 1: Báza vďaka ktorej vám očné tiene vydržia dlhšie

Ak túžite po veľkých prenikavých očiach, je dôležité, aby vám líčenie vydržalo čo najdlhšie. Predtým, než sa pustíte do aplikácie liniek či riasenky, naneste si na celé viečko neviditeľnú bázu pod očné tiene. Tá predĺži trvanlivosť a sýtosť farieb. Možno sa budete čudovať, no práve správne líčenie, ktoré sa len tak nezmaže, dokáže opticky zväčšiť oči.

Krok 2: Základom je použitie viacerých odtieňov

Zamysleli ste sa niekedy, prečo v drogériách predávajú najrôznejšie paletky očných tieňov, ktoré spravidla obsahujú minimálne 3 alebo 4 tiene v rovnakom tóne? Dôvod je jednoduchý. Aby vaše oči nezanikli, mali by ste si na viečka naniesť viacero tónov od najsvetlejšieho po najtmavší, ktorý viečko dokonale vykreslí. Ak by ste použili len jednu farbu, vaše oči by vyzerali rovnako alebo dokonca ešte nevýraznejšie. Ako na správne nanášanie tieňov? Aplikujte ich pomocou kozmetického štetca. Začnite so stredným odtieňom, ktorý naneste na pohyblivé vrchné viečko. Najsvetlejší odtieň aplikujte pod obočie a najtmavší do vonkajšieho kútika.

Krok 3: Linka urobí zázraky

Kto by nemiloval očné linky? O ich zázračných schopnostiach predsa vedela už sama Kleopatra. Dôvodom je najmä to, že s tvarom vašich očí dokážu narobiť naozaj divy. Ak si aplikujete sýto čiernu tenkú očnú linku k línii očných rias na hornom viečku, nielenže si opticky predĺžite mihalnice, ale takisto aj zväčšíte oči.

Krok 4: Rozžiarte svoj pohľad

Aby ste dosiahli čo najlepší efekt magického a žiarivého pohľadu, vnútorný kútik oka a hranu spodného viečka obtiahnite svetlou ceruzkou v krémovom alebo slonovinovom odtieni.

Krok 5: Stará dobrá riasenka

Riasenka patrí k jedným z najpoužívanejších produktov dekoratívnej kozmetiky. Vďaka jej správnemu výberu budú vaše riasy dlhšie, natočenejšie a hustejšie. Aby ste ich naozaj dokonale zvýraznili, použite pod maskaru bázu, ktorá mihalnice vyživí, ochráni a oddelí. Vďaka tomu budú vaše oči pôsobiť väčšie a jasnejšie.  

Krok 6: Nezabúdajte ani na obočie

Posledným a nemenej dôležitým krokom k tomu, aby vaše oči pritiahli pozornosť každého okoloidúceho, je postarať sa aj o vaše obočie. Zabudnite však na úzkú líniu, namiesto toho len upravte prirodzený tvar obočia kefkou a vykreslite ho pomocou ceruzky či tieňa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 20:29