Gingham kockaH&M
StoryEditor

Kocka, bodka či kvety. Tieto a ďalšie potlače sú v móde jednoducho nesmrteľné!

30.07.2022, 15:00
Krása a móda

Nečakajte nudu a nemýľte si ju s retro lookom. Tento rok sa klasické vzory nosia trochu inak.

Gingham kocka

O kultový vzor sa bijú Angličania i Francúzi, preto ho poznáme pod názvom Gingham, ale aj Vichy. Špecifickú kocku preslávila Brigitte Bardot, ktorá sa dokonca v šatách tejto potlače vydávala!

Update v roku  2022:

Možno vám Gingham pripomína retro vidiecky štýl. Tento rok zabudnite na klasické prevedenie v čiernej, modrej či červenej verzii a siahajte po netradičných farebných prevedeniach vzoru.  

Bodka Polka

Nadčasový vzor, známy ako Polka Dot, sa teší popularite od roku 1835. Práve vtedy ovládol tanec polka všetky večierky a jeho neodmysliteľnou súčasťou boli bodkované šaty.  

Refresh v roku 2022:

Zabudnite na čierno-bielu klasiku a hľadajte všetky farebné variácie bodiek. Ak vám ako nuda príde práve pravidelnosť tohto vzoru, aj na to máme riešenie. Siahnite po asymetrickej bodkovanej potlači!

Náš tip: Pozor na príliš veľké bodky, pridávajú na objeme! 

Kvetinový motív

Absolútnym víťazom najstarších módnych vzorov je kvetinová potlač. Tá sa na látkach začala  používať už v 12. storočí a prišli s ňou Číňania. Roky boli kvety na šatách znakom zámožnosti a nič nimi nepokazíte ani dnes. 

image

Kvetinová potlač

Bershka

Upgrade v roku 2022:

Rozlúčte sa s množstvom kvetov, na scénu prichádzajú osamotené kvetinky. Celoplošné florálne potlače a motívy vytlačili solitéry. Ak chcete byť maximálne in, vyberte si ešte aj také, ktoré vyzerajú naivne, akoby ich kreslilo dieťa.  

Ani toto nevyjde nikdy z módy:

  • Pepito
  • Animal printy
  • Prúžky
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 20:54