Strapce ovládnu aj toto leto.Stradivarius
StoryEditor

Indiánske leto: Vďaka strapcom sa v tejto móde budete cítiť ako krásna Pocahontas

25.07.2022, 06:00
Krása a móda

Vďaka strapcom a indiánskej potlači sa v tejto móde budete cítiť ako krásna Pocahontas. Obľúbené motívy kultúry pôvodných Američanov sa v móde vracajú od šesťdesiatych rokov a toto leto nebude výnimkou.

Indiánska móda nie je len o strapcoch, ale aj ich typických geometrických vzoroch. Práve tie pridávajú inak neutrálnym zemitým odtieňom na farebnosti. Nezabúdajte ani na prírodné materiály, syntetickým sa radšej vyhnite. Je pravda, že štýl pôvodných Američanov nájdete na kúskoch od hlavy, napríklad v podobe čeleniek, až po päty, teda na topánkach. To ale neznamená, že ich máte všetky skombinovať naraz. Radšej opatrne a s citom.

Náš tip: Ak máte silnejšiu postavu, nemusíte sa indiánskej módy báť. Strapce si však nevyberajte na tom oblečení, ktoré zakrýva vaše kritické partie, pridali by vám na objeme. Čo sa potlače týka, vyhnite sa jej na bledom podklade, ten voľte radšej tmavší, keďže čierna a príbuzné tóny zoštíhľujú. Ideálne sú tiež vzory v hustejšom opakovaní.

image

Strapce ovládnu aj toto leto.

Mango

3 tipy, ako na to:

  • Pri výbere šperkov a bižutérie ostaňte pri prírodných materiáloch ako je koža, drevo, kamene, pestrofarebné korálky alebo pierka.

  • V prípade topánok sa orientujte na sandále na rovnej podrážke. Veď Pocahontas určite nebehala v ihličkách. No ak sa podpätkov nechcete vzdať, voľte platformy.

  • K indiánskemu outfitu môžete prispôsobiť aj svoj účes. Hodia sa zapletané vrkoče či čelenky do vlasov. 
image

Strapce ovládnu aj toto leto.

Stradivarius

Vedeli ste, že...? Farebné korálky pôvodne Indiáni prijímali od Európanov výmenou za svoje zlato a drahé kamene a vyrábali z nich šperky.

Strapce na mnoho spôsobov

Strapcová móda nie je len Pocahontas a Winnetou. Spája sa tiež s westernom Divokého západu, v ktorom zároveň dominuje denim a káro. Strapce sa nosili aj v dvadsiatych rokoch minulého storočia počas jazzovej éry v štýle Veľký Gatsby. Tá vás môže inšpirovať v prípade spoločenských šiat. Tento prvok ďalej nechýbal ani kráľovi rock and rollu Elvisovi Presleymu, ktorý ho v päťdesiatych rokoch nosil na frajerských kožených bundách. A v sedemdesiatych rokoch zas strapce oživilo hnutie hippies.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 14:52