Nezabúdajte počas leta aj na dostatočnú starostlivosť o pery.pexels
StoryEditor

Letná ochrana pre pery. Nepodceňujte SPF a hydratáciu, inak vám zmizne úsmev z tváre

16.07.2022, 15:00
Krása a móda

Tvári, telu ba dokonca aj vlasom v lete venujete zvýšenú starostlivosť, pretože si uvedomujete, že sú oveľa viac namáhané ako po zvyšok roka. Tento prístup je, samozrejme, správny, no rovnakú pozornosť si najmä v tomto období zaslúžia aj vaše pery.

Krásne nalíčené pery sú neskutočne sexi a ženské. No tu by určite starostlivosť o ne nemala končiť. Doprajte im dve rovnako dôležité veci: hydratáciu a ochranu v podobe balzamu alebo rúžu s SPF faktorom.

SPF nielen na tvár a telo

Uvedomili ste si niekedy, aká je koža na perách jemná, a teda oveľa viac náchylná na poškodenie? Kým na tvár si počas dovolenky a pobytu na slnku nanášate krém s SPF faktorom v pravidelných intervaloch, koľkokrát počas dňa si takto chránite aj pery? Ak ste to doteraz nerobili, je na čase to zmeniť a k povinnej letnej výbave dokúpiť aj balzám na pery s čo najvyšším faktorom. Praktické balenie môžete mať stále po ruke a nanášajte si ho pokojne každú hodinu až dve. Predsa len, na perách vám balzam vydrží len veľmi krátko, najmä keď dodržiavate pitný režim alebo si pod chvíľou pochutnávate na nejakých snackoch či osviežujúcom ovocí.

Hydratácia

Hydratovať, hydratovať, hydratovať. Zvnútra aj zvonku. Vysoké teploty pery vysušujú. Následne sa napijete ľadového nápoja a ani tieto výkyvy teplôt perám nerobia práve najlepšie. Ak sa chcete vyhnúť nepekným popraskaným či vysušeným perám, dbajte na ich hydratáciu. Opäť siahnite po balzame alebo kréme na pery s hydratačným účinkom. Naneste si ho aj pod rúž či lesk, ktorý bežne používate. Nech je predovšetkým počas leta aj vo vašej bežnej večernej rutine. Občas perám doprajte aj výživnú masku a peeling. Všetko kúpite v drogérii, no pery dostatočne vyživíte aj vďaka medu, ktorý si na ne v hrubšej vrstve nanesiete. Peeling si môžete urobiť z jemne mletého trstinového cukru, ktorý zľahka zmiešate s kokosovým olejom. Na takýchto zdravých perách aj tie letné, farebné rúže ukážu oveľa lepšie, verte nám!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 15:00